U Zagrebu održan dobrotvorni koncert "A bebe?"

NA SREDIŠNJEM zagrebačkom trgu večeras je održan koncert u sklopu dobrotvorne akcije "A bebe..?" kojom se prikuplja novac za obnovu Referentnog centra za dijabetes u trudnoći pri Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj u Zagrebu.

Do 22 sata prikupljeno je, kako je objavljeno s pozornice, 1.220.000 kuna, a za obnovu i proširenje Centra, koji je sagrađen davne 1918. i od tada nije obnavljan, potrebno je prikupiti 2,5 milijuna kuna.

Među glazbenicima koji su nastupili pred brojnim Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića bili su i Oliver Dragojević, Vanna, Massimo Savić, Nina Badrić, Gibonni, "Colonia", Tony Cetinski, Vesna Pisarović, Miroslav Škoro, "Crvena jabuka" i "Prljavo kazalište".

U akciju su se uključile i poznate osobe iz politike, gospodarstva, športa i estrade koje su se u "call centru", smještenom u Gradskoj kavani, javljale na telefonske pozive građana i na taj način ih poticale na sudjelovanje u dobrotvornoj akciji. Pozivom na 060 9000 daruje se 5 kuna.

Humanitarna akcija "A bebe..?" traje od 17. listopada do 15. siječnja. Nositelj akcije je Hrvatski perinatalni fond, a partneri Agrokor, EPH, HRT i T-HT.

Pročitajte više