U Zagrebu pao snijeg, sutra temperatura pada do -10. Ledeno će biti i u Dalmaciji

Foto: Patrik Macek/ PIXSELL

SNIJEG je noćas pao i u Zagrebu. Osim u Zagrebu, ima ga u Koprivnici, Krapini, Daruvaru, Sisku, Karlovcu i drugim mjestima. Najviše ga je u Gorskom kotaru i u Lici.

> Imate li vlastite slike i snimke snijega i snježnih radosti ili problema, šaljite nam ih na mail desk@index.hr

 

Mogao bi padati i tijekom jutra

U središnjim i gorskim predjelima prijepodne se, prema prognozi DHMZ-a, očekuje oblačno povremeno uz snijeg, a zatim prestanak oborine i razvedravanje.

Na Jadranu i u većem dijelu Slavonije pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, ponegdje s olujnim udarima.

Najviša temperatura zraka uglavnom između -1 i 2, na Jadranu od 4 do 8°C. Krajem dana na zapadu osjetno hladnije.

 

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano, ali ujutro mjestimice umjerena, pa i povećana naoblaka, rijetko gdje i magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Najviša temperatura zraka od -1 do 2°C.

Središnja Hrvatska

U prvom dijelu dana pretežno oblačno, povremeno uz snijeg, a zatim prestanak oborine i razvedravanje s istoka. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša temperatura zraka od 0 do 3°C. Krajem dana se očekuje osjetno zahladnjenje.

Gorski kotar i Lika

U prvom dijelu dana oblačno povremeno uz snijeg, zatim prestanak oborine, a osobito prema večeri i razvedravanje, najprije u Lici. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka većinom od -2 do 1°C, a krajem dana zahladnjenje.

Istra

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, tijekom poslijepodneva razvedravanje. Puhat će umjerena, mjestimice i pojačana bura, na jugu ponegdje i jaka, u noći će slabjeti i okretati na sjeverozapadni vjetar. More će biti umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 1 do 3°C, u unutrašnjosti Istre od -4 do 0°C, a najviša dnevna od 6 do 8°C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. Najviša temperatura zraka od 4 do 8°C.

Dalmacija

Sunčano uz umjerenu do jaku buru i sjeverni vjetar. Najviša temperatura zraka od 4 do 7°C.

Noćas veliki pad temperature

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno i mjestimice uz umjerenu naoblaku, očekuje se sutra. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Minimalna temperatura zraka od -10 do -6°C, a na Jadranu od -2 do 1 uz obalu te od 3 do 5°C na otocima. Maksimalna uglavnom od 1 do 3, a na Jadranu od 6 do 8°C. Zagreb bi sutrašnje jutro mogao dočekati na -9, stoji u prognozi DHMZ-a.

DHMZ upozorava na valove hladnoće početkom tjedna, evo gdje je najveća opasnost

Početkom tjedna očekuje se velika i umjerena opasnost od valova hladnoće, posebice na dubrovačkom i splitskom području. Velika opasnost od hladnih valova očekuje se na području Dubrovnika u ponedjeljak i utorak, a u srijedu umjerena, izvijestili su jučer iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Umjerena opasnost u prva tri dana očekuje se na području Splita, na području Osijeka u utorak i srijedu, a na području Rijeke i Karlovca u srijedu, stoji u upozorenju DHMZ-a.

Kako se zaštititi?

Kako biste se zaštitili, pridržavajte se sljedećih preporuka: pratite vremensku prognozu i upozorenja o niskim temperaturama i nepovoljnim vremenskim prilikama te izbjegavajte izlazak ako to nije prijeko potrebno. Odjenite više slojeva tople odjeće, osobama koje boluju od kroničnih bolesti, posebno kardiovaskularnog i respiratornog sustava, preporučuje se izbjegavanje izlaganja niskim temperaturama u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.

Visine snijega jutros u 7

Pročitajte više