U Zagrebu počeo odvoz glomaznog otpada, pogledajte kako sad izgleda deponij u Prečkom

Foto: Grad Zagreb

PODRUŽNICA Čistoća danas je priopćila da je u tijeku odvoz glomaznog otpada koji je nepropisno odložen na javnim površinama, a od glomaznog otpada se prazne reciklažna dvorišta.

Također, u tijeku je i odvoz krupnog otpada s kućnog praga onim građanima koji su tu uslugu zatražili prije obustave odvoza.

“Nakon toga će, u što kraćem vremenskom roku, započeti s odvozom glomaznog otpada sukladno zahtjevima građana koji su zaprimljeni u kolovozu, o čemu ćemo javnost na vrijeme obavijestiti”, navode iz Čistoće.

Očišćeno odlagalište u Prečkom

"Nakon dojave građana o ilegalnom odlagalištu otpada u zagrebačkom naselju Prečko, djelatnici Zagrebački holding Podružnice Čistoća izašli su na teren i lokaciju u potpunosti očistili", objavljeno je danas na Facebook stranici Grada Zagreba.

Podsjećamo, više od tjedan dana u Zagrebu se nije odvozio glomazni otpad. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poništio je natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada koji je bio raspisan u prosincu prošle godine, na koji su stigle dvije valjane ponude Reoma grupe i tvrtke Ce-za-r.

Tomašević je najavio kako će posao zbrinjavanja glomaznog otpada raditi gradska tvrtka Čistoća, i to nakon što se nabave drobilice.

Tomašević pozvao građane da prijave ilegalna odlagališta

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u objavi na Facebooku pozivao je građane da ilegalna odlagališta otpada na javnim površinama prijave putem aplikacije mojZagreb, na e-mail redarstvo@zagreb.hr ili na telefon 01 610 1566.

Iz Čistoće podsjećaju da građanima pružaju uslugu odvoza krupnog otpada na zahtjev građana te naručivanje kamiona Čistoće ispred kućnog praga. 

“Za ovu vrstu otpada građani mogu, bez naknade, naručiti dva puta godišnje odvoz do 2 m3 ili jednom godišnje odvoz do 4 m3”, navode u priopćenju.

"Obvezujemo se termin dojaviti u što kraćem roku"

Obrazac zahtjeva za odvozom glomaznog otpada građani su dobili uz račun u veljači, a zaprimaju se na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10 000 Zagreb, na mail adresu: cistoca.glomazno@zgh.hr ili ispunjavanjem e-Zahtjeva na internet adresi https://cutt.ly/pQNAdQZ do 15. studenoga 2021. godine.

"Obvezujemo se dostaviti odgovor na zahtjev, s terminom odvoza, u što kraćem roku, a ne duljem od 20 dana", poručuju iz Čistoće. 

Podsjećaju građane kako krupni otpad građani mogu u vlastitom prijevozu predati, bez naknade, u reciklažna dvorišta.

Pročitajte više