U Zagrebu priveden svodnik koji je zlostavljao prostitutke

ZAGREBAČKA policija dovršila je kriminalističku obradu slučaja podvođenja i prostitucije kojima su se u Zagrebu i okolici kao svodnici bavili 36-godišnji Željko I. i 31-godišnji Željko Z., dok su se uslugama prostitucije bavile 34-godišnja A.S. te 25-godišnja J.H. iz BiH.

Željko I. je hrvatski državljanin rođen u Njemačkoj, a policiji je poznat zbog sitnijih prekršaja u gospodarskom kriminalu. Sumnjiči ga se da je od početka ove godine u Zagrebu i na širem gradskom području, te u Karlovcu, Samoboru, Ivanić Gradu te Hrvatskom zagorju, uz pomoć Željka Z. organizirao prostituiranje A.S. i J.H.

Usluge su otvoreno nudili u novinskim oglasima u kojima su žene predstavljene kao Nicole i Maja. Svodnici su prostitutke do "naručitelja" prevozili osobnim automobilom " Fiat Coupe" u vlasništvu Željka Z., rodom iz Hrvatskog zagorja.

Osumnjičene su se prostituirale i u jednom stanu u zagrebačkoj Dubravi gdje su živjele sa Željkom I. Prostitucijom su se također bavile na drugim lokacijama, a što je mjesto "obavljanja" posla bilo dalje od Zagreba to je cijena usluge bila veća.

Procjenjuje su da je prosječna cijena usluge iznosila tisuću kuna, a zarađeni novac dijelili su na jednake dijelove.

Neslužbeno se doznaje kako su usluge prostitutki koristili i klijenti zagrebačkih hotela Antunović, Laguna, Zagreb i Dubrovnik, no potvrdu ove informacije nismo mogli dobiti.

Za slučaj je policija doznala u svibnju ove godine kada je J.H. prijavila da nju i A.S. prvoosumnjičeni Željko I. tuče i zlostavlja. On je ubrzo priveden na kriminalističku obradu, dok je Željko Z. u bijegu i za njima je raspisana tjeralica.

Željko I. je uz posebno izvješće doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, dok je Željko Z. još uvijek nedostupan, te se za njim traga. Djevojke su nakon provedene prekršajne obrade dovedena na Prekršajni sud u Zagrebu.

I.K.

Pročitajte više