KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagrebu u jednom danu ozdravilo više od 440 ljudi

Ilustracija: PIXSELL

U ZAGREBU je u protekla 24 sata zabilježeno 139 osoba zaraženih koronavirusom.

Tijekom jučerašnjeg dana nisu provođena antigenska testiranja, a u odnosu na jučer ozdravile su 442 osobe. Trenutno je u glavnom gradu 2961 aktivan slučaj zaraze.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 682 testiranja, a 102 nalaza bila su pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 285 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 505 osoba.

U staračkim domovima tek jedan novozaraženi

Od 285 obrađenih pozitivnih osoba 77 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 163 osobe su kontakti covid-pozitivnih osoba. Obrada za 31 osobu još je u tijeku, a dvije osobe doputovale su iz BiH i Slovenije. Jedna osoba obrađena je kod liječnika obiteljske medicine, a kod tri su osobe moguće mjesto izloženosti obiteljska i ostala okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne te u drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza kod šest učenika i jednog nastavnika osnovnih te dva učenika srednjih škola mjera samoizolacije izrečena je za 121 učenika osnovnih i 34 učenika srednjih škola. U gradskoj karanteni nalazi se sedam osoba.

Pročitajte više