U Zagrebu ukraden još jedan BMW-ov terenac X5

U SRIJEDU rano ujutro u Zagrebu je ukraden još jedan luksuzni terenac BMW X5, što je petnaesti otuđeni automobil takvog tipa na zagrebačkom području od travnja, doznaje se danas u policiji.

Posljednja X5-ica, vrijedna oko 350 tisuća kuna, ukradena je između tri i osam sati ujutro na parkiralištu u Zamenhoffovoj ulici u središtu grada.

Prema službenom policijskom izvješću automobil je imao švicarske registarske oznake, kao vlasnik je bilo upisano poduzeće sa sjedištem u Švicarskoj, a koristio ga je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Nikoli Petraču mlađem sinu odbjeglog tajkuna Hrvoja Petrača, koji je hrvatskim vlastima nedostupan od otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca.

Zbog tog je zločina Hrvoje Petrač u odsutnosti nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, a njegov stariji sin Novica na tri i pol.

Osim 15 ukradenih skupocjenih terenaca policija je od 8. travnja zabilježila i četiri pokušaja krađe istih automobila. Tri ukradena BMW-a naknadno su pronađena i vraćena vlasnicima, no do sada nije otkriveno na koji se način automobili kradu, niti tko stoji iza masovnih krađa.

Zbog sumnja da su na području Zagreba, Ljubljane i Maribora ukrali dvadesetak X5-ica slovenska policija početkom prošlog tjedna uhitila je trojicu državljana Srbije i Crne Gore, a za dvojicu se nagađalo da su pripadnici specijalnih postrojbi crnogorskog MUP-a.

Pišući o valu krađa ovog tipa terenaca, čiju je elektronsku zaštitu prema tvrdnjama proizvođača nemoguće probiti, mediji su spominjali i mogućnost postojanja krtice u policiji. Krtica navodno na neko vrijeme automobil briše iz policijskog sustava, što kradljivcima omogućuje da ga bez problema odvezu preko granice i tamo preprodaju.

Zagrebačka policija takve je tvrdnje ranije odlučno odbacila.

Foto: Arhiva

Pročitajte više