U Zagrebu zaplijenjeno pet kilograma marihuane

ZAGREBAČKA policija i Uskok zajedničkom su akcijom zaplijenili pet kilograma marihuane koju su četiri hrvatska državljana u Zagreb prošvercala iz BiH. Drogu su pokušali sakriti u kotačima automobila koji je bio smješten u šupi obiteljske kuće 22-godišnjeg Marka B. i u jutenoj vreći koja je bila skrivena u žitu u obiteljskoj kući 26-godišnjeg Tomislava V.

Krijumčarenje droge organizirao je 33-godišnji Dario M. za kojim se tragalo još od prosinca 2008. godine, pod sumnjom da je preprodavao 17 kilograma marihuane koji su tada zaplijenjeni. Tijekom bijega se Dario M. koristio krivotvorenim srpskim dokumentima. Švercanu drogu u Zagrebu su preuzeli 23-godišnji Marko S. i Marko B. koji je sakrio drogu u automobilu, dok su jutenu vreću odnijeli u kuću Tomislava V. kod kojeg je pronađena i manja količina amfetamina. Policiji je od ranije poznat tek Dario M, dok ostali dileri nisu imali dosjee.

Policija procjenjuje da zaplijenjena marihuana vrijedi oko 110 tisuća kuna, a na ulici bi vrijednost te količine droge bila znatno veća.

J.C.
Foto: PU zagrebačka / CROPIX

Pročitajte više