U Zemuniku počela specijalistička vojna obuka zrakoplovnih tehničara

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U SREDIŠTU za obuku Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva Rudolf Perešin u Vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku u utorak je počela specijalistička vojna obuka budućih zrakoplovnih tehničara, a pohađat će je 20 stipendista Ministarstva obrana Republike Hrvatske (MORH).

Oni su završili srednju Tehničku školu u Zadru i Zrakoplovnu tehničku školu Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici za zvanje zrakoplovnog tehničara, izvijestio je MORH.  

Nakon što su završili srednju školu otišli su na dragovoljno vojno osposobljavanje kako bi stekli temeljna vojnička znanja, a zatim su potpisivanjem ugovora o vojničkoj službi stupili u djelatnu vojnu službu i počeli specijalističku obuku.

Tijekom 12 tjedana osposobljavat će se za vojnostručne specijalnosti tehničke službe: zrakoplov i motor, zrakoplovni instrumenti, radio i elektronika.

Nakon završetka obuke vojnici će se rasporediti u postrojbe Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva.

Pukovnik Davor Banek iz Središnjice za upravljanje osobljem čestitao im je što su izabrali vojni poziv.

"Čast mi je što sam danas s vama i što ćete nastaviti tradiciju hrvatske pobjedničke vojske", rekao je pukovnik Banek ističući kako vjeruje da će obuku uspješno završiti te da će se u Hrvatskoj vojsci i dalje profesionalno razvijati, usavršavati i napredovati.
 

Pročitajte više