U zračnom napadu izraelske vojske na Gazu ozlijeđena dvojica Reutersovih novinara

U SUBOTNJEM zračnom napadu izraelske vojske na palestinski grad Gazu pogođeno je vozilo novinske agencije Reuters i tom su prilikom ozlijeđena dvojica novinara, izjavili su za britansku novinsku agenciju očevici događaja i liječnici.

U napadu su ozlijeđeni novinar Sabbah Hmaida, koji radi za lokalni web-portal, te Fadel Shana, kamerman Reutersa. Sabbah Hmaida je pogođen u noge te je zadobio ozbiljne ozljede, dok je Fadel Shana prošao bez ozljeda, ali se onesvijestio od detonacije.

Dvojica ozlijeđenih novinara pratila su akciju izraelske vojske u području Shijaiya, u okolici Gaze, koje se smatra jakim uporištem palestinskih militantnih skupina.

Vozilo Reutersa koje je pogođeno u zračnom napadu izraelske vojske bilo je vidljivo obilježeno "press oznakama", po kojim se vidi da pripada novinarima.

Izraelska vojska je potvrdila da je u zračnom napadu greškom pogođeno vozilo Reutersa. "Prilikom napada vozilo nije identificirano kao automobil koji pripada novinarima. Osim toga, nalazilo se u području bojnog djelovanja i kretalo se na sumnjiv način. Izraelska vojska nikada ne bi napala novinare i zato nam je jako žao medijskih djelatnika koji su greškom ozlijeđeni u ovom napadu", izjavila je glasnogovornica izraelske vojske Noa Meir.

Pročitajte više