18-godišnjak u SAD-u ubijen spašavajući sestru. Slavila je 16. kad je počela pucnjava

Screenshot: CBS News

PROSLAVA 16. rođendana u gradiću Dadeville u Alabami pretvorila se u masakr kada su u subotu navečer četiri osobe ubijene, a 32 su ozlijeđene. Pucnjava se dogodila u središtu Dadevillea oko 22:34 po lokalnom vremenu.

Među ubijenima je Philstavious Dowdell – perspektivni igrač američkog nogometa i brat slavljenice Alexis koja je u razgovoru za BBC rekla da joj je brat spasio život te da joj je umro na rukama.

Kako piše BBC, 18-godišnji Phil Dowdell došao je po svoju sestru nakon što je čuo da netko na proslavi ima pištolj. Njezina majka LaTonya Allen čula je isto pa je upalila svjetla u prostoriji u kojoj je bila proslava, otišla do DJ-a i zamolila da ako netko ima vatreno oružje da napusti proslavu.

Ali kako nitko nije progovorio, ona je ponovo ugasila svjetla.

Nedugo potom odjeknula je pucnjava.

Brat ju je gurnuo na tlo

"Odjednom smo čuli pucnjeve i vidjeli kako svi trče prema vratima, a neki ljudi padaju i vrište", ispričala je Alexis za BBC dodajući da ju je brat gurnuo na tlo.

Uspjela je pobjeći iz dvorane i sakriti se vani iza zgrade u strahu od napadača.

Kad je sve bilo gotovo, vratila se unutra u potrazi za bratom te ga je našla kako ranjen leži na podu.    

"Rekla sam mu da izdrži"

Izgubio je mnogo krvi. Ostala je uz njega, povremeno je gubio svijest, nije mogao govoriti, no uspio je, priča, otvoriti oči i podići obrve dok ga je držala u naručju.

"Posljednje što sam mu rekla je da izdrži", rekla je.

Phil Dowdell trebao je ići na državno sveučilište Jacksonville uz sportsku stipendiju. Alexis je rekla da je uživala gledati svog brata kako igra nogomet i smijati se s njim.

"Komadić mog srca je iščupan. Trebao je maturirati sljedeći mjesec. Umjesto da idemo na maturu, ići ćemo na groblje", rekla je njihova majka za BBC.

Alexis i njezina majka rekle su da ne znaju koji je motiv pucnjave.

Lokalni župnik rekao je za BBC da je napadač još uvijek na slobodi.

Među ubijenima na proslavi su i Shaunkivia Smith (17), Marsiah Collins (19) i Corbin Holston (23).

Pročitajte više