Ubio majku pa smaknuo ženu koja je vrištala. "Pucao je kroz vrata WC-a"

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Velikoj Gorici nešto poslije 10 sati dogodio se strašan zločin. Muškarac je iz puške ubio majku i suprugu, a onda i sebe. Prema dosad dostupnim informacijama, prvo je u obiteljskoj kući smaknuo svoju majku, da bi potom s puškom u ruci krenuo za suprugom koja je, vrišteći, panično bježala od njega. 

Ušao je za njom u cvjećarnicu koja se nalazi u sklopu kuće i ubio ju. "Čuo sam pucanj, zvučalo je kao petarda i mislio sam da je prigodni, u povodu skorašnje Nove godine. Ali ubrzo nakon toga čuo sam zapomaganje i pojurio u cvjećarnicu vidjeti što se događa. Unutra je bila prodavačica i još jedna susjeda. Sve je bilo puno krvi. Prodavačica u cvjećarnici rekla nam je da zovemo policiju, a žrtva da joj pomognemo jer će je ubiti", ispričao je očevidac za Jutarnji list.

"U tom trenutku muškarac s puškom ušao je u cvjećarnicu. Vrata cvjećarnice bila su otvorena. Naguravali smo se, pokušali smo mu uzeti pušku. I dok smo se naguravali, u jednom sam trenutku ugledao svoju majku koja se spustila u cvjećarnicu. Pojurio sam skloniti je prije nego što uđe", dodao je. 

"Žrtva se zatvorila u WC, ali nije zaključala vrata. Ja sam zaključao vrata stubišta na kojima je bila moja majka. Taj muškarac pucao je kroz zatvorena vrata WC-a. Sve je to počelo oko 10 sati, a u 10:04 uputili smo prvi poziv policiji. Zvali smo ih opet u 10:12, ali su nam rekli da su već na putu i doista su brzo nakon toga došli", kazao je.

 

Njegovi kolege kažu da je bio svadljiv i agresivan

Ubojica se poslije drugog ubojstva vratio u obiteljsku kuću u kojoj je izvršio samoubojstvo nakon što su ga opkolili policija i specijalci. Ubrzo se u medijima pojavila informacija kako je ubojica Zvonimir Drvodelić, koji je cijeli svoj radni vijek proveo kao aviomehaničar u Zrakoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici.

Njegovi kolege su za Jutarnji list ispričali kako je bio svadljiv i agresivan te da nije volio autoritete. Istaknuli su kako se nije volio družiti s kolegama i da nije dolazio na proslave koje su organizirane u tvrtki. Smatraju kako činjenica da prije tri godine nikome od svojih najbližih kolega nije najavio da odlazi u mirovinu najbolje opisuje njegov karakter. 

Potraga za ubojicom trajala je oko sat vremena, a Velika Gorica je za to vrijeme bila u blokadi. Događaj je uznemirio građane, osobito one koji žive ili su se u tom trenutku našli u blizini lokacija na kojima su počinjena ubojstva. 

Svjedokinja: Čula sam viku, policija se obraćala ubojici

"Dovikivali su mu da baci oružje, od šoka se samo toga sjećam. Toliko sam se uplašila da sam samo zaključala vrata i odlučila da neću izlaziti dok ne čujem da je gotovo", ispričala je za Večernji list susjeda koja živi nekoliko kuća od ubojice. Tvrdi kako je oko 11 sati začula viku policajaca koji su se obraćali ubojici. 

Policija je tijekom dana organizirala tiskovnu konferenciju na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Marija Goatti opisala tijek događaja. "Policija je dobila dojavu nešto iza deset sati ujutro o sumnji na kazneno djelo ubojstva. Dolaskom smo nažalost potvrdili tu sumnju. Vrlo smo brzo locirali muškarca za kojeg smo sumnjali da je počinio ubojstvo", kazala je.

"Stavili smo pod nadzor taj objekt. Međutim, po ulasku u sam taj prostor obistinile su se naše sumnje. Potvrdili smo da je počinjeno još jedno ubojstvo i da je muškarac sam sebi oduzeo život", dodala je. Objasnila je da kada se radi o ovakvim teškim kaznenim djelima primarno dolaze policijski službenici najbliže policijske postaje. 

Ubojica nije bio poznat policiji

Ipak, napomenula je da su im se zbog ozbiljnosti cijele situacije ubrzo priključili ostali rodovi, odnosno kriminalistička policija, isto tako i jedinica specijalne i interventne policije te antiteroristička jedinica Lučko. Potvrdila je kako počinitelj nije od ranije poznat policiji. 

"Policija u toj obitelji nije imala postupanja, dakle nije nam od ranije poznat, ni nama ni Centru za socijalnu skrb", izjavila je Goatti. Naglasila je kako je oružje kojim je počinjeno ubojstvo počinitelj posjedovao ilegalno. Iskoristila je priliku kako bi pozvala građane da predaju ilegalno oružje. 

"Podsjećamo građane o mogućnosti dragovoljne predaje ilegalnog oružja koje se tako bez sankcije može predati policiji te se doista može spasiti neki život. Nažalost, velik broj konflikata i sukoba završi, kada imate oružje u rukama, s vrlo teškim posljedicama", poručila je. 

Navela je kako od dojave događaja do ulaska u prostor i potvrđene sumnje da se ustvari radi o dvostrukom ubojstvu i samoubojstvu nije proteklo niti sat vremena.

"Ono što sad preostaje policiji za napraviti je provesti očevid, odnosno vratiti događaj unatrag i otkriti dinamiku - što se točno dogodilo, odnosno što je prethodilo ovom tragičnom događaju - osoba koja je oduzela dva života je na kraju i sama sebi presudila", zaključila je. 

Pročitajte više