Ubio ženu pa se pokušao objesiti nakon što su ga psihijatri pustili za vikend

NAKON jučerašnjeg ubojstva u Staroj Subočki u blizini Novske, u kojem je 57-godišnji Marko Špendić nožem ubio svoju 43-godišnju suprugu Borku, a potom se pokušao objesiti počele su otkrivati okolnosti ove teške obiteljske tragedije.

Podsjetimo, muškarac je nožem ubio ženu, a potom je otišao u sjenik i tamo se pokušao objesiti. Međutim, u pokušaju izvršenja samoubojstva su ga spriječili sin i susjedi koji su prerezali konop. Odmah po dolasku, liječnici su konstatirali ženinu smrt, a ubojica je odvezen u bolnicu u Novoj Gradiški. Špendićevo stanje je iznimno teško i liječnici se bore za njegov život.

Došao na vikend s liječenja

Špendića susjedi opisuju kao "iznimno agresivnoga", a poznato je i da je ovog vikenda pušten kući na vikend s liječenja iz Psihijatrijske bolnice u Popovači. Špendić je u bolnici boravio od 21. siječnja i liječio se od alkoholizma. U posljednjim mjesecima liječnici su ga svaki vikend puštali kući. Po dolasku kući, Špandić se ponovo napio i sukobio sa suprugom Borkom.

Špendić je oko 16 sati izvukao nož i nekoliko ga puta zario ženi u leđa u kupaonici. Žena je na mjestu preminula.

Česte svađe u obitelji

Prema riječima susjeda, Špendić je nakon odlaska u prijevremenu mirovinu u Petrokemiji prije pet godina, počeo puno piti. Prije toga je, "svima u selu pomagao", opisuju ga.

Nakon odlaska u mirovinu, "postao je agresivan i često se svađao sa suprugom, a znali su se i potući", dodaju susjedi. Iz PU sisačko-moslavačke potvrđuju da su nekoliko puta intervenirali zbog obiteljskog nasilja i narušavanja javnog reda i mira. Špendić je triput prekršajno i jednom kazneno prijavljen.

Pročitajte više