Ubojica djece žali se na nedostatne obroke i prejako stegnute lisice

Foto: Pixsell/Zeljko Hladika

HARALD KOPITZ, koji je u noći s petka na subote u Zagrebu ubio troje svoje djece, danas je prebačen u istražni zatvor u Remetincu. Sprovod djece koju je ubio održan je danas na jednom zagrebačkom groblju u trenucima dok su Kopitza prebacivali u Remetinec.

Na ročištu održanom na Županijskom sudu u Zagrebu sudac istrage odredio mu je jednomjesečni zatvor, što je odluka koja nije nikog iznenadila.

Istražni zatvor određen mu je po tri osnove

Albina Tisanić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, rekla je da je Kopitz dobio mjesec dana istražnog zatvora po tri zakonske osnove.

"Prva je da postoji opasnost da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao utjecati na iskaz svjedoka kojeg će biti potrebno ispitati tijekom istrage. Drugi razlog je da bi, također, boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo protiv života i tijela i treći je razlog što su okolnosti počinjenja ovog djela osobito teške", rekla je Tisanić.

Njegov odvjetnik Marko Ivica danas je rekao da se po službenoj dužnosti mora žaliti na tu odluku.

Ubojica se žalio na nedostatne obroke i prejako stegnute lisice

"Ja sam morao prigovoriti po službenoj dužnosti i morat ću pisati žalbu na to rješenje", rekao je odvjetnik. 

RTL javlja da Kopitz nema problema sa snom ni apetitom, ali se požalio da mu obroci nisu dostatni i da su mu lisice prejako stegnute.

"On je svjestan gdje je i da neće uskoro izlaziti ako ova žalba ne prođe, tako smo se za obje opcije pripremili. I dok god postupak bude trajao, ja ću s njim biti u kontaktu i pripremati obranu", rekao je odvjetnik Ivica.

Glasnogovornik suda: Za očekivati je da bi postupak mogao ići brzo 

Kopitz bi, bude li pravomoćno osuđen za tri teška ubojstva na podmukao način, mogao dobiti 50 godina zatvora, što je najviša kazna koju predviđaju hrvatski zakoni. 

"Jedan od faktora će biti i sigurno je i samo stanje okrivljenika, ali s obzirom na ono što je trenutno poznato i dokaze koji su prikupljeni, za očekivati je da bi cijela istraga i onda eventualno i daljnji tijek postupka išao relativno brzo", naglašava Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu. 

Pročitajte više