Ubojica oca u Vinkovcima pucao na policiju, oni uzvratili. Ne zna se kako je umro

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

NOĆAS je u Vinkovcima došlo do ubojstva vatrenim oružjem.

Policija je u 22:39 zaprimila dojavu da je u Vinkovcima vatrenim oružjem usmrćen jedan muškarac. Policijski službenici su na mjestu događaja zatekli tijelo muškarca te utvrdili da se počinitelj udaljio s mjesta događaja.

"Poduzetim žurnim policijskim radnjama, ubrzo smo pronašli i beživotno tijelo muškarca kojeg sumnjičimo da je odbjegli počinitelj tog događaja", navode iz policije. Ubijen je, neslužbeno, lokalni poduzetnik A.P., a ubio ga je najmlađi od njegova tri sina, inače student. 

 

Policija je upravo objavila priopćenje.

Prije ubojstva prijetio obitelji

"Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć (28. ožujka 2023.) u 22:39 sati zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove obitelji. Dojavitelj je također naveo kako je drugi član obitelji uputio ozbiljne prijetnje usmrćenjem njemu i njegovoj obitelji.

Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto dojave gdje su u 22:42 sati na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja.

U nekoliko sljedećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove obitelji koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se osobnim automobilom. Pri tome je dojavitelj naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uvelike pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje mjesta događaja.

Nakon određenog vremena, policijska ophodnja je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg. U bijegu vozilom je udario u metalni stup i time ga onesposobio za daljnje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje.

Policijski službenici su ga pozivali na mirnu predaju, međutim osumnjičena osoba je u prvom trenutku počela prijetiti da će počiniti samoubojstvo, da bi odmah potom iz vatrenog oružja počela ispaljivati hitce u smjeru policijskih službenika, koji su tada u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ispalili više upozoravajućih hitaca u zrak.

Ušao u rijeku

Osumnjičeni nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života uporabili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren sukladno zakonskim odredbama.

Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubojstvo te nastavlja ispaljivati hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju uporabom vatrenog oružja. Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenika i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke. 

Očevidom, koji je i dalje u tijeku, rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana. Po završetku očevida i utvrđivanju svih okolnosti događaja, izvijestit ćemo javnost s više informacija", objavila je policija.

Obdukcija bi trebala pokazati je li počinio samoubojstvo ili je ubijen u okršaju s policijom. Kako neslužbeno doznajemo, ubojicu je upucala policija, nije počinio samoubojstvo kako se ranije pisalo.

Pročitajte više

 

Pročitajte više