Ubojica sa sveučilišta u Ohiju žalio se na šefove



ČISTAČ na Sveučilištu Ohio State koji je jučer upucao dva svoja nadređena, od kojih je jedan završio mrtav, a nakon toga oduzeo svoj život, ranije se žalio da su se njegovi nadređeni prema njemu ponašali nepravedno iako su podaci s posla pokazali da je znao spavati tijekom radnog vremena.

Nathaniel Brown je bio pred otkazom jučer, kad je u ranim jutarnjim satima ušao na kampus sveučilišta i sa dva pištolja otvorio vatru na svoje nadređene u zgradi za održavanje. 51-godišnji Brown imao je kriminalnu povijest, a proveo je oko pet godina u zatvoru zbog primanja ukradene robe. O tome je lagao u prijavi za posao.

Ohio State je objavio dokumente iz Brownova dosjea na sveučilištu, u kojima se pokazalo da su se njegovi nadređeni žalili da je nemaran, da spava na poslu i odbija izvršiti zadaće. Sveučilište mu je poslalo pismo u kojemu ga je obavijestilo da će ovaj tjedan biti otpušten.

Jedan od upucanih napisao pismo protiv Browna

Brown je jučer trebao redovno doći na smjenu, a došao je obučen u crnu odjeću, sa dva pištolja u ruksaku. Upucao je svoja dva nadređena, a onda se povukao u garaže. Policija ga je tamo pronašla mrtvog.

Jedna žrtva, upravitelj čistačke službe zgrade Larry Wallington, proglašena je mrtvom na mjestu nesreće. Drugi ranjeni zaposlenik, 60-godišnji Henry Butler, odveden je u bolnicu i u stabilnom je stanju, rekla je policija.

Butler je 11. veljače napisao pismo u kojemu je predložio da se Brownu da otkaz, vidi se iz dokumenata koje je predočilo sveučilište. U tom je pismu navedeno kako Brownov poslovni učinak, unatoč brojnim pokušajima da mu se pomogne, postaje sve gori.

Brown je još uvijek bio na uvjetnoj kazni kad je zaposlen. Lokalnom sindikatu se žalio da su njegovi nadređeni bili nepravedni u ocjeni njegova posla.

Pročitajte više