Ubojica vinkovačkog svećenika osuđen na 28 godina zatvora

ZBOG ubojstva svećenika i razbojstva danas je Vijeće Županijskog suda u Vukovaru četrdesetjednogodišnjeg Matu Boroza osudilo na zatvorsku kaznu u trajanju od 28 godina.

U postupku koji se protiv Boroza vodi od listopada prošle godine na Županijskom sudu u Vukovaru utvrđeno je da je u ožujku prošle godine počinio razbojstvo i ubio svećenika Vjekoslava Mićudu u rimokatoličkom župnom stanu župe Bezgrešnog srca Marijina u Vinkovcima.

Čitajući presudu, predsjednik Vijeća sudac Nikola Bešenski podsjetio je da je okrivljeni Mato Boroz 24. ožujka 2003. ušao u prostorije župnog stana Bezgrešnog srca Marijina u Vinkovcima s namjerom da počini razbojstvo. U namjeri da prikrije taj svoj čin Boroz, koji je prethodno od trojice svećenika, koje je zatekao u župnom stanu, uzeo oko 700 kuna i 50 eura, mobitel i bankovnu karticu, ubio je jednog od trojice svećenika Vjekoslava Mićudu, na način da mu je stavio plahtu preko glave, pucao mu u glavu i usmrtio ga.

Vijeće Županijskog suda u Vukovaru Boroza je zbog teškog ubojstva osudilo na zatvorsku kaznu od 20 godina, a za tri kaznena djela razbojstva nad svećenicima na zatvorsku kaznu od 12 godina, koje su objedinjene na jedinstvenu kaznu u trajanju 28 godina.

U zatvorsku kaznu okrivljenom Borozu uračunat će se i vrijeme od 24. ožujka prošle godine provedeno u pritvoru Okružnog zatvora u Osijeku. Odlukom Vijeća Borozu je produljen pritvor do pravomoćnosti presude.

Pročitajte više