Ubojici mladića prijeti 20 godina zatvora. Njegov odvjetnik: To nije teško ubojstvo

Foto: Sasa Buric/Cropix, RTL

Osumnjičenom za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića, 31-godišnjem Anti Rušiću, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>> Golema tuga u Splitu. "Svi su šokirani, bijesni... Tko je našeg Luku tu noć štitio?"

"Utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo ubojstva na štetu 22-godišnjaka i on je noćas predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega se podnosi prijava nadležnom županijskom odvjetniku u Splitu", rekla je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako se doznaje, Rušić se branio šutnjom, a sudit će mu se za obično ubojstvo, za koje zakon propisuje kaznu od 5 do 20 godina zatvora. Ni policija ni DORH nisu iz prikupljenih dokaza ovaj slučaj definirali kao teško ubojstvo iz koristoljublja.

Darko Stanić, odvjetnik osumnjičenika za ubojstvo, potvrdio je to novinarima. "Ne radi se o teškom ubojstvu, nego o takozvanom običnom ubojstvu. Nema koristoljublja. Inače bi bilo teško ubojstvo, odnosno kvalifikacija teškog ubojstva", rekao je za Novu TV.

Vratio se po nož, ubo mladića u prsa

Policija je ranije danas objavila nove detalje ubojstva.

Kako je priopćila policija, policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad uhićenom dvojicom muškaraca, 31-godišnjakom i 37-godišnjakom.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 31-godišnjaka se sumnjiči da je dana 24. veljače 2024. u 00:48 u Splitu, u Ulici Mažuranićevo šetalište 1, na pločniku ispred hotela, nakon verbalnog i tjelesnog sukoba s 22-godišnjakom, otišao u stan po nož te se potom vratio na ulicu do 22-godišnjaka koji se udaljavao i zadao mu nožem ubodnu ranu u predjelu desne strane prsišta, nanijevši mu ubodnu ranu od koje je oštećeni 22-godišnjak u 01:20 preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo ubojstva te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu te je noćas iza ponoći predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak, sudjelujući zajedno s 31-godišnjakom u verbalnom i tjelesnom sukobu na ulici, koji je prethodio ubojstvu 22-godišnjaka, počinio prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu, kažu iz policije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.