Ubojicu sa Zrća se dovodi u vezu s još jednim brutalnim ubojstvom

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

OSUMNJIČENI za ubojstvo crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića i, prema dostupnim informacijama, pripadnik zloglasnog škaljarskog mafijaškog klana 28-godišnji je srpski državljanin Duško Tanasković. 

Ovo je drugi škaljarac kojeg je ubio u dva mjeseca?

Tanasković se već nalazi na tjeralici Crne Gore i to zbog toga što ga dovode u vezu s još jednim brutalnim ubojstvom.

28-godišnjaka se dovodi u vezu s likvidacijom Minje Šakovića u Budvi, 17. lipnja ove godine. Šaković je bio blizak škaljarcima, a ubijen je u jednom kafiću u budvanskom Starom gradu.

Duško Tanasković, inače Kragujevčanin, nije na tjeralici Srbije, javlja Telegraf.rs. Tanasković se brani šutnjom, a zastupa ga splitski odvjetnik Vinko Gulišija. 

Hrvatska policija još uvijek provodi kriminalističko istraživanje. Provest će se i vještačenje pištolja kao i vještačenje u kojem će se Tanaskovića fizički usporediti sa snimkom nadzornih kamera kako bi se potvrdilo da je upravo on ubio Vlaovića. 

Inače, i ubojstvo u Budvi snimile su nadzorne kamere pa bi crnogorska policija trebala usporediti tu snimku s ovom sa Zrća kako bi se utvrdilo je li Tanasković uistinu počinio obje likvidacije. 

Što su snimile nadzorne kamere na Zrću

Ubojstvo na plaži Zrće na otoku Pagu nedaleko od Novalje koje se dogodilo jutros oko 6 sati snimile su i nadzorne kamere s jednog ugostiteljskog objekta. 

Na snimci koja eksplicitno prikazuje trenutak ubojstva vidi se kako ubijeni Vlaović i još jedan muškarac hodaju plažom Zrće uz tamošnje ugostiteljske objekte. Nekoliko trenutaka nakon što ubijeni i muškarac u njegovoj pratnji ulaze u kadar, na snimci se vidi i muškarac u crnoj majici dugih rukava ili laganoj jakni, svijetlim hlačama i bijeloj kapi na glavi. Hoda nekoliko metara iza Vlaovića i njegovog prijatelja, a potom im se brzo približava i s udaljenosti od otprilike jednog metra ispaljuje metak Vlaoviću u potiljak.

Navodno je pucao iz pištolja s prigušivačem. Vlaović pada na tlo, a ubojica istog trenutka trkom bježi s mjesta događaja, no 15 minuta kasnije pronalazi ga i uhićuje interventna policije.

Zbog načina ubojstva, kao i zbog kriminalne pozadine ubojice i ubijenog, sumnja se na to da se radi o mafijaškoj egzekuciji. 

Pročitajte više