Ubojstvo Dinamovog navijača na Ribnjaku ostat će neriješeno

23-GODIŠNJI Aleksandar Koprenica ipak neće odgovarati za ubojstvo 18-godišnjeg Dinamovog navijača, pripadnika ekstremne skupine Agram crew, Frane Despića koje se dogodilo u zagrebačkom parku Ribnjak u ožujku prošle godine. Usprkos djelomičnom priznanju u policijskoj postaji, Županijsko državno tužiteljstvo je odbacilo optužbu protiv Koprenice zbog nedostatka dokaza.

Tužiteljima nije bilo dovoljno ni pronađeno oružje, kao ni iskazi desetaka svjedoka, ni brojna vještačenja i izuzimanja bioloških tragova i DNK testiranja. Jutarnji list javlja kako u dopisu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu stoji da nisu nađeni niti dokazi protiv nekog drugog počinitelja.

"Tijekom istrage pred istražnim sucem ispitano je više svjedoka. No, iz njihovih iskaza nisu dobivena saznanja da je Aleksandar Koprenica počinio kazneno djelo. Provedena su i vještačenja, ali ni ti rezultati nisu pokazali da je Koprenica počinio kazneno djelo ubojstva. Nije bilo dokaza koji bi upućivali na nekog drugog počinitelja pa je tužiteljstvo istražnom sucu Županijskog suda 3. studenoga izjavilo da odustaje od progona osumnjičenika Aleksandra Koprenice", stoji u dopisu Županijskog državnog odvjetništva.

Sam Koprenica je, kad je čuo vijest, bio u šoku. Kaže kako je policiji ispričao sve što je znao, ali "tu večer je vladao takav kaos da se više ni ne sjeća tko je koga tukao". "Moje društvo i ja bili smo napadnuti, branili smo se, ali bio je mrak i velika tučnjava, a ja sam pobjegao i nisam ni znao što se dogodilo dok mi nisu javili da je jedan dečko mrtav. Tada sam se s ocem predao policiji i sve ispričao. Nožić je bio moj, ali ponio sam ga da bih mogao otvarati boce, a ne da nekoga ubijem. Strah me osvete. Od te večeri izbjegavam Ribnjak. Samo sam želio da se sve završi", kaže Koprenica koji je te večeri na Ribnjaku s prijateljima slavio rođendan.

Pročitajte više