KORONAVIRUS

Učenica zagrebačke osnovne škole čija je mama zaražena nema koronavirus

Foto: Damir Špehar/Pixsell

UČENICA jedne zagrebačke osnovne škole, čija je mama pozitivna na koronavirus, nije zaražena, potvrdio je i Indexu ministar Beroš. Škola nije bila zatvorena, a djevojčica je u karantenu poslana čim su bili poznati nalazi njene majke. Naime, njena je majka među one tri osobe za koje je jučer objavljeno da su pozitivne te da su se zarazile u Austriji i Njemačkoj.

Beroš je u kontaktu i s ravnateljem škole i s ministricom Divjak te je dogovoreno da će u školu danas biti poslana epidemiološka služba kako bi utvrdila ima li temelja za daljnja postupanja.

"Čekali smo nalaz do 1:30 da možemo odmah postupiti prema njemu. Sva sreća, bio je negativan", otkrio nam je Beroš.

Radi se o školi na zagrebačkim Vrbanima.

U Hrvatskoj je dosad zabilježeno 19 zaraženih koronavirusom, objavljeno je u srijedu. Svi pacijenti imaju blaže simptome i u dobrom su stanju, otkrio je Beroš. Jutros nema novih slučajeva.

Za prvo troje oboljelih čeka se još jedan negativni nalaz

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za HRT da su prva tri oboljela pacijenta u Hrvatskoj negativna na koronavirus i ako se i drugi uzastopni nalaz pokaže negativnim, oni će u roku od 48 sati biti otpušteni na kućnu njegu.

Osvrnuo se i na snimku koja kruži društvenim mrežama. Upozorio je da je uzbunjivanje javnog mnijenja kazneno djelo. Naime, na društvenim mrežama pojavila se audiosnimka o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom zbog koronavirusa.

Glasnogovornik vlade Marko Milić sinoć je na upit Hine odgovorio da je riječ o lažnoj informaciji te pozvao građane da ne nasjedaju na netočne i zlonamjerne objave. Vlada i Krizni stožer redovito i pravodobno informiraju hrvatsku javnost o svim mjerama koje se poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, kao što je to i danas bio slučaj, podsjetio je Milić

Nacionalni stožer civilne zaštite sastao se jučer s premijerom u vladi i odlučio uvesti nove mjere. Od sutra se u Istri zatvaraju škole i neće biti nastave. Stožer bi danas trebao razmotriti prijedlog i da se u zemlji zabrane sva okupljanja više od sto ljudi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više