Učenice hrvatske škole: Profesor je ušao u sobu i slikao nas dok smo spavale

Nije fotografija privedenog profesora Ilustracija: Neva Zganec/PIXSELL

52-GODIŠNJI profesor jedne srednje škole na otoku prijavljen je za neovlašteno snimanje i seksualno uznemiravanje, javlja Slobodna Dalmacija. Profesor je priveden i određene su mu mjere opreza u obliku zabrane približavanja i uspostavljanja kontakta s dvije učenice. Nakon toga je pušten na slobodu. 

Policija je postupila na temelju dojave ravnatelja srednje škole, kojem su se obratili roditelji učenica. Sve se navodno dogodilo tijekom izleta u Italiji od 3. do 6. svibnja, kada je jedna učenica prijavila da ju je profesor spolno uznemiravao. 

Nije poznato je li suspendiran

U pratnji roditelja pojavila se i druga učenica, koja je policiji prijavila da ju je isti profesor na ekskurziji neovlašteno snimao. Učenica je kazala da je profesor ušao u hotelsku sobu oko šest sati ujutro i fotografirao nju i njezine prijateljice dok su spavale u svojim krevetima. Kasnije im je pokazivao snimljene fotografije. 

Profesor je priveden na Općinsko državno odvjetništvo uz ove dvije kaznene prijave, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu uz mjere opreza. Slobodna Dalmacija je pokušala stupiti u kontakt s ravnateljem škole, ali se nije javljao. Iz tajništva škole su ga opravdali tvrdnjom da je otišao u ispostavu te škole u jedno drugo mjesto.

Policija o ovom slučaju nije izvijestila javnost zbog zaštite djece i maloljetnika. Općinsko državno odvjetništvo i dalje intenzivno istražuje ovaj slučaj, a nije poznato je li profesor suspendiran ili i dalje radi u školi. 

Pročitajte više