Učenici koji su preživjeli masakr u Beogradu: Uperio je pištolj u sve nas

Foto: Telegraf.rs

U OŠ VLADISLAV Ribnikar u Beogradu došlo je do masovne pucnjave, javlja Telegraf. Učenik u dobi od 14 godina je ušao naoružan u školu i počeo pucati jutros oko 8 sati. Prema posljednjim informacijama, ubijeno je najmanje petero ljudi. Puno je ranjenih.

Kako doznaje Telegraf, ispred škole je puno policije i tri ekipe Hitne pomoći. Naoružani učenik je uhapšen. Mediji navode da je napadač Kosta Kecmanović, koji je išao u školu u kojoj je počinio pokolj.

>> Ovo je napadač iz Beograda. Otkriven i mogući motiv

Prema riječima učenika, napadač je uperio pištolj u sve u hodniku, kada je nastala opća panika. Kako navode, učenik koji je pucao navodno je išao u razred 7/3.

"Čula sam pucnjavu, neki su učenici odmah izašli u hodnik vidjeti što se događa. Prvo sam pomislila da se vani nešto čuje. Svi su počeli vrištati, nastala je opća panika, svi su trčali. Kad sam izašla, vidjela sam njega, došao je i uperio pištolj u sve nas", ispričala je kroz suze za Blic jedna od učenica.

Blic.rs piše kako učenici pričaju kako je njihov kolega dobio jedinicu iz povijesti te da je tada "poludio". "Upucao je učiteljicu u kabinetu, a onda i školske prijatelje. On ima sve petice, a svi ga zovemo štreber", kazali su.
 

Pročitajte više