Učenici se smrzavali u zagrebačkoj školi dok se školskom strujom punio Mercedes

Roditelji učenika Osnovne škole Ivanja Reka obratili su se Indexu s tvrdnjom da se njihova djeca smrzavaju u školi. Na fotografijama koje su nam poslali vidi se da djeca na nastavi sjede u jaknama i pokrivena dekama. Roditelji tvrde da grijanje u školi ne radi već dva tjedna i da su u nekoliko navrata kontaktirali v. d. ravnateljice Dubravku Crnić, no da problem i dalje nije riješen.

Roditelji tražili da se djeci upale grijalice

"Roditelji su se već nekoliko puta obraćali v. d. ravnateljice Dubravki Crnić zbog tog problema, no nema sluha za rješenje problema. Obećano je da će raditi dizalice topline, ali one ne rade i na nastavi je i dalje hladno, pogotovo kod malih razreda, od 1. do 4.", tvrde roditelji učenika u mailu poslanom Indexu.

Kažu i kako su tražili da se djeci barem upale strujne grijalice, "ali je v. d. ravnateljice rekla da struja nije dovoljno jaka".

"Da bismo danas vidjeli da se na školsku struju puni električni auto. Automobil koji se vidi na snimci nije školski, ne zna se čiji je, ali je uredno prikopčan na školsku utičnicu i krade školsku struju", navodi se u mailu uz koji su priložene i fotografije auta koji se puni na školsku struju.

Dodali su i da su ravnateljici slali mailove, a poslali su nam i njezin odgovor. U odgovoru ravnateljica tvrdi da grijanja nema od petka.

Ravnateljica: Imali smo eksploziju u kotlovnici

"Imam potrebu reagirati na netočne informacije koje su pojedini predstavnici u Vijeću roditelja poslali svojim razredima. U petak smo imali eksploziju u kotlovnici u Ivanjoj Reci (još uvijek se ne zna uzrok) i zbog sanacije štete nećemo imati grijanje (radit ćemo s dizalicama topline) i tople vode u sanitarnim čvorovima.

I u petak i jučer se radilo na otklanjanju kvara jer smo odmah odreagirali prema Gradskom uredu za obrazovanje i izašla je na teren tvrtka za hitne intervencije, ali će trebati nekoliko dana da se isti sanira jer trebamo nove dijelove za dimnjak i ponovo sastavljanje dimnjaka i namještanje kotlova", stoji u odgovoru ravnateljice roditeljima.

Ravnateljica: Pokrenuli smo postupak izdavanja odgovarajuće mjere zbog auta

Ravnateljicu smo pitali je li istina da u školi nema grijanja, koliko dugo to traje i čiji je auto koji se puni ispred škole.

"Po uočavanju kvara u školskoj kotlovnici obavijestili smo Gradski ured za obrazovanje te je u suradnji s ovlaštenim stručnjakom odmah provedeno utvrđivanje kvara, odnosno, dogovorena sanacija. S obzirom na to da je za sanaciju potrebno naručiti i po narudžbi izraditi dijelove i opremu, sanacija je, nažalost, potrajala nešto duže.

U srijedu smo uspješno pokrenuli grijanje putem dizalica topline, međutim, kako smo velika škola, a primarno se grijemo putem podnog grijanja, bilo je potrebno neko vrijeme da sustav dosegne puni kapacitet. Već danas u školi je temperatura zadovoljavajuća i na propisanim razinama. Sanaciju plinskog dijela sustava grijanja očekujemo u narednih desetak dana, čim pristignu svi naručeni potrebni dijelovi.

Nastavno na upit o punjenju električnog automobila na školsku struju, odmah po saznanju o neovlaštenom punjenju auta od strane jednog našeg djelatnika pokrenuli smo postupak izdavanja odgovarajuće mjere", stoji u odgovoru ravnateljice.

Ne bi, naravno, struja potrošena za punjenje Mercedesa riješila problem grijalica, ali ostaje pitanje zašto se nečiji automobil puni kabelom provučenim iz škole, i to baš u vrijeme dok se djeca smrzavaju na nastavi.

Ravnateljicu smo pitali i koliko dugo u školi nije bilo grijanja, zbog čega djeci nisu upalili grijalice, što znači da su "pokrenuli postupak izdavanja odgovarajuće mjere" i na kojoj je funkciji u školi djelatnik čiji se auto punio, a odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo.

Pročitajte više