Udruga 9. bojne HOS-a: Skeji je zabranjeno doći kod Milanovića zbog ZDS na kravati

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

UDRUGA IX. bojne HOS-a oglasila se priopćenjem vezanim za posjet predsjedniku Zoranu Milanoviću. Tvrdi da priopćenje koje je stiglo iz Ureda predsjednika RH - nije točno.

"Na poziv Predsjednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića, a povodom 31. obljetnice osnutka 114. brigade ratni zapovjednici brigade, zapovjednici bojni i predsjednik udruge veterana 114.br.HV, dana 04. srpnja 2022. odazvali su se pozivu na kojem su Predsjednika RH upoznali s ratnim putem brigade, kao i radom Udruge veterana 114.br.HV.

Priopćenje Ureda Predsjednika RH koje je izašlo u javnosti nije u potpunosti točno, naime među ratnim zapovjednicima 114.br.HV bio je i ratni zapovjednik brigade pukovnik Marko Skejo i ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a bojnik Miće Ćuk kojima je zabranjen ulazak u ured predsjednika zbog kravate na kojoj je bio amblem HOS-a.

Protokol i savjetnik predsjednika za branitelje gospodin Marijan Mareković zamolio je ratne zapovjednike Marka Skeju i Miću Ćuka da skinu kravate što su imenovani izričito odbili, jer je pod tim znakom poginulo preko 700 bojovnika HOS-a koju su ugradili svoje živote u slobodnu i nezavisnu državu Hrvatsku.

Nakon toga su Skejo i Ćuk napustili Pantovčak, a ostali otišli na prijem kod predsjednika RH", stoji u priopćenju udruge, prenosi Dalmacija Danas.

Pročitajte više

 

Pročitajte više