Udruga Hitna uživo 194: U podne uključite sirene i dajte podršku uhićenom kolegi

Ilustracija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

IZ UDRUGE Hitna uživo 194 putem Facebooka su pozvali sve vozače hitne pomoći da danas u isto vrijeme uključe zvučnu signalizaciju i tako pruže podršku 62-godišnjem kolegi koji je u srijedu na Bundeku vozilom hitne pomoći pregazio troje maloljetnika. 

62-godišnjak je nakon toga priveden zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, objavila je zagrebačka policija. Tom prilikom su najavili kako će osumnjičeni, uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

"Danas on, sutra mi"

Udruga Hitna uživo ne skriva nezadovoljstvo takvim tretiranjem svog kolege. "SVIRANJE U 12 h. Nakon ovakvog postupanja i privođenja našega kolege, djelatnici NZZHM Grada Zagreba zgroženi su i uplašeni. U strahu da se ne nađu u sličnoj situaciji, od danas se strogo pridržavaju Zakona o sigurnosti prometa na cestama", poručili su u priopćenju.

"Što znači da po zakonu bez obzira što imaju upaljenu zvučnu i svjetlosnu signalizaciju ne smiju kršiti prometna pravila dok SPAŠAVAJU ŽIVOTE naših građana!" dodaju.

"S obzirom da NAŠ kolega danas u 12 h izlazi pred sudca, POZIVAMO SVE KOLEGE ŠIROM HRVATSKE da u isto vrijeme upale zvučnu signalizaciju na svojim vozilima, te na taj način damo podršku kolegi kojeg sistem tretira kao najvećeg KRIMINALCA!! DANAS ON, SUTRA MI! Podrška kolegi", stoji u priopćenju. 

Pročitajte više