Udruga "Teen STAR" pozvala ministra Primorca da iznese nedostatke njihovog programa

Mladima i njihovim roditeljima treba omogućiti slobodan izbor između različitih programa spolnog odgoja, a koje bi mogli birati u skladu sa svojim odgojnim vrijednostima i svjetonazorom, istaknuli su predstavnici udruge za cjelovit spolni odgoj "Teen STAR", na današnjoj konferenciji za novinare.

Reagirajći na nedavnu odluku ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca da se spolni odgoj od 2006./2007. godine predaje u sklopu programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja na satima razredne zajednice, ta je udruga otvorenim pismom pozvala ministra Primorca da ih službeno izvijesti o tome što je nedostatak "Teen STAR" programa.

Najviše nas u ministrovoj odluci pogađa što je s jedne strane uveden kao jedini i obvezan još nepostojeći program spolnog odgoja, a s druge strane je praktički ukinut program cjelovitog spolnog odgoja "Teen STAR", koji se u svijetu i u Hrvatskoj već godinama provodi s pozitivnim odgojnim rezultatima, istaknuli su predstavnici istoimene udruge.

Po njihovom mišljenju negativne kritike na račun njihovog programa dolaze isključivo iz liberalnih političkih struja koje ga neargumentirano napadaju isključivo s ciljem da ga se ukloni iz škola.

"Teen STAR" program pohađa oko tisuću učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj kao izvannastavnu aktivnost. Nakon uvođenja zdravstvenog odgoja i obrazovanja taj će program, kao i program "Memo AIDS", postati izvanškolska aktivnost, te će se moći natjecati za sredstva namijenjena udrugama.

(Hina) xkt yaz

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.