Ratni zapovjednik specijalaca kritizirao Thompsona pa ga kolege proglasili bolesnim

Foto: Facebook, YouTube screenshot

IVICA GLAVOTA, predsjednik Udruge splitskih specijalaca, obrušio se jučer na svog bivšeg zapovjednika Jozu Režića koji je komentirao Thompsona i proslavu Oluje. Režić je komentar objavio na svom Facebook govoreći isključivo u svoje vlastito ime.

>> Ratni zapovjednik Specijalne policije: "Thompson je prodana duša i najveće zlo našeg naroda"

Glavota je, pak, zatražio da se ispriča Thompsonu, specijalcima, svim braniteljima i cjelokupnoj javnosti, na "blago rečeno, gadljivim riječima". Glavota je po SMS poruci koju mu Režić poslao  zaključio da je njegov bivši zapovjednik nenormalan i bolestan, a zamjerio je i Indexu objavljivanje "ovakvih gadosti, bez da su se upitali je li taj čovjek normalan".  

Glavota za Index sa Ultre na Hvaru: Neću s vama pričati, niste u redu, odjebi!

Htjeli smo ga upitati kako je došao do takvog zaključka, jer se nama Režić činio vrlo pribran i suvisao. 

"Niste u redu, neću s vama pričati, odjebi", bilo je sve od Glavote. Prije nego je poklopio vezu uspio nam je otkriti da je na Hvaru na Ultri.

Proglasili ga ludim: "Našem Jozi treba pomoć"

Evo što je Glavota napisao u svom priopćenju.

"Obraćamo se javnosti ponukani objavom razmišljanja našeg prijatelja i suborca Joze Režića. Šokirani smo njegovim stavovima. Jednostavno to nije on, onaj kojeg smo poznavali. S druge strane, stavovi su mu takvi i to mu ne sporimo, ali zato sporimo da je to stav ratnih specijalaca. Pokušali smo razgovarati s njim tijekom dana i nije nam odgovarao na pozive, već je uputio SMS poruku. Sadržaj govori sve. Naš Jozo potrebit je pomoći i molimo sve koji mu mogu pomoći, pokrenite se ljudi. U poruci je objasnio da je pod pritiskom, da puno pati", piše Glavota.

Objavio je i SMS poruku koju mu je Režić poslao i iz koje je zaključio da je bolestan, potrebit i da mu treba pomoć. Nije mu palo na pamet da je možda ironizirao cijelu situaciju.

"Glavota, prijatelj moj, nisam mogao dalje trpjeti. Sin na mojoj grbači, kćer na mojoj grbači, dite u vrtić ne mogu upisat, a da bi postiga bilo što moram pušit kurac raznim jadima. Dosta mi je više toga, prelila mi se čaša. Dođe mi da se obisim pa da javnost zna da živimo u državi di kriminalci i vojnici caruju... Oprosti, al jednog dana ćeš biti ponosan nad mojim grobom...?!"

Glavota je zaključio sljedeće.

"I sad se pitamo iz kakvog stanja čovjek daje prodike cijelom pučanstvu. Ovo je čovjek kojem treba pomoć, a ne medijska pozornost oko njegovih stavova. Stručniji ljudi od nas sigurno će iščitati ishodište njegovih stavova i razmišljanja i ne uzimamo si pravo suditi, ali iole normalnom čovjeku sve može biti jasno."

Režić uzvraća: Ako vam je Thompson toliko bitan, odrecite me se

Režić je reagirao novom objavom na Facebooku.

"Glavota, sine Radovane, pa zar i ti? Nisam se htio javljati na mobitel jer nisam se želio nikome opravdavati za ono što sam napisao, odnosno, izjavio. Poruku sam poslao ovakvog sadržaja kako bi vas skinuo sa one stvari, a ti to lipo objaviš. Svaka čast. Sad mi je stvarno puno drago što sam drukčiji od vas. Glavota, nad mrtvim si Lazarom osmjeh bacao. Glavota, nije Bog mačka, sjeti se ove riječi. Nemojte me izazivati previše, jer to nije dobro, mogu se prevariti pa nešto više napisati. Imate pravo da me se odreknete, pogotovo ti. Ovo sam objavio na svom zidu pa neka se zna kako se postaje kroz život odbačen. Odbačen bivam kada sam progovorio, a što sam progovorio? Thompson ti je bitan. On? Pa ako je on toliko vama važan, dobro ste i učinili da ste se mene odrekli", napisao je Režić. 

"Kome da se ispričam?"

Objasnio je Glavoti poruku.

"Ima samo jedna stvar u ovome, trebali ste me ludim proglasiti dan prije, jer danas vaša konstatacija ne vrijedi. Ako malo bolje pogledaš sadržaj poruke, vidjet ćeš da se rugam sa tobom, a ti jadan računaš, "Uh, kec na desetku. Sad će narod reći, pa vidiš da je budala." Neće to tako ići Glavota, neće... Hoćeš da kažeš da se ispričam. Kome? Kome da se ispričam? Vi serete i serete i pomislim, pa dokad će oni više srat, kako im ne dosadi? Ponekad sam mislio da možda nemate dobar njuh i sad, kada sam se ja posrao, e sad osjetite. To je dobar znak. Triba sad Jozu ubiti zbog slobode misli i riječi", odgovorio je bivši zapovjednik splitskih specijalaca svom ratnom kolegi. 

Dao je još par pojašnjenja.

"Onom zadnjom rečenicom u poruci sam ti lijepo rekao. Jednog dana ćeš biti ponosan nad mojim grobom. Ne, neće se to dogoditi jer dobro se ja još držim. Kad ja dođem tebi, ipak ću reći: "Glavota, pa zar nam je to trebalo?". Tko te goni Glavota, tko te jadan natjerao na objavljivanje poruke? Narod, Glavota, ne čita poruku, narod čita tekst "ovog bolesnika". Za sad toliko uz poruku: Odrecite me se javno i stvar gotova. Samo da znaš, zaposleni su mi i sin i kći, a djeca idu u privatni vrtić. Tri mušketira piče u vrtić i ja sam puno bolji Hrvat od onih pizdeka što ih paščurine na uzici vode, a meni prigovaraju", zaključio je Režić.

 

Pročitajte više