Uhićen 55-godišnjak koji je pokušao zapaliti zgradu pulskog MUP-a

Foto: PIXSELL/Srecko Niketic

ISTARSKA policija uhitila je 55-godišnjaka kojeg sumnjiči da je prošle nedjelje, prolivši te potom i zapalivši tekućinu s prednje strane te kod ulaza i na parkiralištu zgrade Policijske uprave izazvao požar kojim je ugrozio živote ljudi te imovinu doveo u opasnost većeg opsega.

Prema policijskom priopćenju od četvrtka, 55-godišnjak je osumnjičen da se automobilom dovezao do autobusne stanice ispred policijske zgrade, gdje je iz vozila izvadio nekoliko plastičnih boca koje je prethodno napunio zapaljivom tekućinom.

Tekućinu je prolio s prednje strane zgrade, kod ulaza te na prostoru parkirališta, a potom je i zapalio.

Na taj je način, ističu u policiji, izazvao opasnost za život i tijelo policajaca te stranaka koje su se nalazile u zgradi, a posebno osobe koja se u tom trenutku nalazila u prostoriji za zadržavanje, s obzirom na to da se prostorija zbog požara ispunila dimom.

Osim što je ugrozio život ljudi, dodaju, osumnjičeni je izazvao i opasnost za imovinu većeg opsega.

Jučer je uhićen

Pregledom snimki nadzornih kamera te policijskim radom na terenu utvrđen je identitet osumnjičenog, koji je u srijedu i uhićen. 

Temeljem sudskog naloga pretražen mu je dom i pronađena odjeća koju je imao na sebi u trenutku kada je pokušao  zapaliti policijsku zgradu, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela.

Po dovršetku istrage osumnjičeni 55-godišnjak jutros je predan u pritvorsku jedinicu, pod sumnjom da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Pročitajte više

 

Pročitajte više