Uhićen autor vukovarskih grafita "Živio Šešelj" i "Smrt Hrvatima"

"ZBOG SUMNJE da je u proteklih nekoliko dana na vratima dizala i u dizalu u stambenoj zgradi u vukovarskoj četvrti Olajnica na kućnom broju 5 ispisao grafite uvredljivoga sadržaja vukovarsko-srijemska policija uhitila je 42-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Vukovara", stoji u današnjem priopćenju vukovarske policije.

> U Vukovaru opet ćirilični grafiti: "Živeo Šešelj" i "Smrt Hrvatima" 

Podsjetimo, uz križ i četiri slova "C", ostavljeni su i brojni natpisi, među kojima i "Vukovar je crno-beli grad", "Smrt Hrvatima", "Smrt ustaši", "Živeo Šešelj", "Živela Srbija", "Ovo je Srbija", "Kosovo je Srbija" te "Dobro došli u Republiku Srpsku - svi ste vi Srbi".

"Zbog sumnje da je ispisivanjem uvredljivih natpisa počinio kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske, četrdesetdvogodišnji hrvatski državljanin iz Vukovara bit će tijekom dopodneva priveden istražnom sudu Županijskog suda u Vukovaru", objavila je danas policija.

Hrvati su ponekad najveći Srbi

Podsjetimo, prije samo šest mjeseci, uoči obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" na vratima Spomen-doma Ovčara kod Vukovara osvanuli su natpisi "Ovo je Srbija" i četiri  slova "C".

To je bilo djelo 44-godišnjeg Zagrepčanina Darka Radelića koji je osuđen na osam mjeseci zatvora i obvezno psihijatrijsko liječenje. Na sudu je rekao kako je grafite ispisao jer je "bio ljut kad je čuo kako neki u Vukovaru govore srpskim jezikom".

Ipak, neslužbeno doznajemo da se u ovom slučaju nije radilo o osobi hrvatske, nego srpske narodnosti.

M.M.
Foto: HR Foto (Tihomir Smilović)

Pročitajte više