Uhićen bjegunac s Rebra, bio u kafiću. Policija objavila detalje

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

UHIĆEN je Srđan Martinović (42), muškarac koji je prošlog tjedna pobjegao policiji iz KBC-a Zagreb. 

Martinović je, podsjetimo, u četvrtak ujutro skočio kroz prozor dok su policajci bili ispred bolničke sobe.

Policija je ga je danas popodne, nakon pet dana bijega, uhitila na zagrebačkom Ksaveru, i to u kafiću.

Nad njime je prilikom uhićenja upotrebljena tjelesna snaga, što znači da se opirao uhićenju. 

Pružit će mu se medicinska pomoć zbog sumnje da u tijelu ima još jedan žilet. Naime, Martinović je progutao više žileta kako bi ga odvezli u bolnicu, odakle je potom pobjegao. 

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti. 

Priopćenje policije

"Danas oko 17.20 sati na Medveščaku na Ksaverskoj cesti u ugostiteljskom objektu policijski službenici Policijske uprave zagrebačke pronašli su i uhitili 42-godišnjeg muškarca koji je prije pet dana pobjegao iz zdravstvene ustanove. Nakon uhićenja, osumnjičenom će biti pružena liječnička pomoć.

Naime, u srijedu 1. ožujka 2023. godine zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskih delikata policijski službenici IV policijske postaje Zagreb (Maksimir- Peščenica) uhitili 42-godišnjeg muškarca. Istoga dana u popodnevnim satima, zbog zdravstvenih problema, navedeni muškarac prevezen je u Klinički bolnički centar na liječenje odnosno hospitalizaciju.

Prilikom boravka u bolesničkoj sobi, iskoristivši odlazak medicinskog osoblja s vizite, u četvrtak, 2. ožujka u ranim jutarnjim satima, za vrijeme dok se, zbog dolaska liječnika u vizitu po njihovoj uputi policijski službenik nalazio u hodniku ispred bolesničke sobe, iskoristio je priliku te pobjegao kroz prozor sobe koja se nalazi u prizemlju objekta bolnice te pobjegao", objavila je zagrebačka policija. 

Nazivao medije

Martinović je u policijskim prostorijama u Zagrebu, kamo je prevezen iz Varaždina gdje je uhićen, progutao žilete te je zbog toga hospitaliziran. Odmah nakon vizite iskoristio je priliku za bijeg kroz prozor bolničke sobe.

Martinović je, inače, proteklih dana nazivao medije, uključujući Index, da bi "demantirao da je on Srđan Mlađan", premda su mediji već prošlog tjedna objavili da se ne radi o Srđanu Mlađanu, i da bi im pričao o svom bijegu.

 

Pročitajte više