Uhićen HDZ-ovac. Slao je djeci odvratne poruke, ispitivao igraju li se sa sobom

U Zadru je prije desetak dana uhićen HDZ-ovac zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela na štetu djece. Upravo radi zaštite identiteta djece ne možemo objaviti njegovo ime, kao ni sve odvratne poruke koje je slao.

Riječ je o 50-godišnjem profesoru koji je radio u dvije osnovne i jednoj srednjoj zadarskoj školi. Uhićeni je i usko povezan sa Zadarskom nadbiskupijom, gdje je također radio dugi niz godina na poslovima izravno povezanima s djecom.

Kako doznaje Index, Državno odvjetništvo (DORH) je protiv 50-godišnjaka podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog postojanja okolnosti koje upućuju na opasnost da bi osumnjičeni ponovio ista kaznena djela, što je sudac istrage prihvatio te mu odredio istražni zatvor.

U ovom trenutku nad HDZ-ovcem se provodi istraga. 

Djetetu slao neprimjerene poruke, tražio od njega da slika dijelove tijela

Kako je objavljeno u lokalnim medijima, uhićeni HDZ-ovac je maloljetnom djetetu slao poruke preko WhatsAppa, da bi ga kasnije nagovarao da komunikaciju nastave u aplikaciji Telegram uvjeravajući ga da tamo o svemu mogu pričati bez straha. 

Sadržaj poruka koje je HDZ-ovac slao 14-godišnjem djetetu krajnje je neprimjeren, a otišao je toliko daleko da je od njega tražio da fotografira dijelove svoga tijela i da mu ih pošalje. Osim toga, ispitivao je dijete igra li se nekad samo sa sobom, a komunikacija je uključivala i prostije riječi.

HDZ: Više nije član stranke

Pitali smo HDZ je li 50-godišnji profesor još uvijek član HDZ-a. Iz zadarskog županijskog HDZ-a odgovorili su nam da je bio član stranke, ali da je izbrisan iz članstva nakon što se doznalo da je slao poruke djeci.

"Navedeni je bio član, ali nikad nije bio ni u kakvim tijelima stranke niti je bio aktivan. Po saznanju za predmetni događaj, isti je odmah brisan iz članstva", odgovorili su za Index iz HDZ-a.

Pročitajte više