Uhićen jedan od najtraženijih mafijaša u Europi

Foto: 123rf

TALIJANSKA policija uhitila je jednog od najtraženijih mafijaša u Europi, važnog člana kalabreške 'Ndranghete, čija je kriminalna organizacija pretrpjela težak udarac u krvavom obračunu u njemačkom gradu Duisburgu 2007. godine

Nakon desetogodišnjeg bijega pred policijom, Santo Vottari, u dobi od 45 godina, uhićen je u bunkeru u svojem domu blizu Reggio di Calabrije, pri čemu nije pružao otpor, priopćila je policija.

Ministar odao priznanje policiji


Talijanski ministar unutarnjih poslova, Marco Minniti, odao je priznanje policiji koja je "zahvaljujući svojoj stručnosti i žrtvi uspjela predati pravosuđu jednog od najopasnijih ljudi u Italiji".

Vottariju, kojeg su zvali Profesor jer je nekoliko godina proveo u sveučilišnim klupama, prijeti desetogodišnja zatvorska kazna zbog zločinačkog udruživanja.

Jedan je od vođa klana Vottari-Pelle koji se desetljećima nemilosrdno bori s klanom Strangio-Nirta.

Pokolj u Dusiburgu 2007. godine

To je suparništvo dosegnulo vrhunac u pokolju u Duisburgu u noći na 15. kolovoza 2007. godine, kada je šest pripadnika klana Vottari-Pelle, muškaraca u dobi od 18 do 39 godina, izrešetano s više od šezdeset metaka iz strojnice na izlazu iz pizzerije u vlasništvu obitelji Strangio.

Smatra se da je ta tragedija bila odgovor na ubojstvo Marije Strangio na Božić 2006. godine iz zasjede postavljene njezinu suprugu Giovanniju Luci Nirti, vođi klana.

Pročitajte više