Policija mu zabranila izdavanje vozačke, a on kod Siska uhvaćen kako prevozi migrante

Ilustracija: Zeljko Hladika/PIXSELL

Sisačka je granična policija u četvrtak na glinskom području zaustavila hrvatskog državljanina koji je u automobilu zagrebačkih registracija prevozio više stranih državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta. Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Također je utvrđeno da je upravljao vozilom pod zabranom, da mu je izrečena zabrana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole te da nije koristio sigurnosni pojas tijekom vožnje, nije imao prometnu dozvolu kod sebe kao niti imao dokument kojim bi bilo moguće provjeriti identitet te se odbio testirati na droge.

Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pročitajte više