Uhićen nakon četiri mjeseca bijega

Službenici primorskogoranske Policijske uprave sinoć su uhitili Rabljanina Z.Č. (22), koji je u lipnju pri privođenju istražnom sucu Županijskog suda pobjegao policiji, te su ga danas popodne sproveli u županijski istražni centar, stoji u večerašnjem priopćenju PUa.

Z.Č. je bio uhićen u Banjolu na otoku Rabu 27. lipnja s 38 paketića heroina, ali je sutradan uspio pobjeći policajcima ispred zgrade riječkoga Županijskog suda.

Istražni sudac je izdao nalog za raspisivanje tjeralice pa su službenici PU-a počeli potragu za bjeguncem, kojeg su pronašli u iznajmljenu stanu u Gornjoj Vežici u Rijeci. Utvrđeno je da se služio tuđom osobnom iskaznicom koju je, kako je utvrđeno kriminalističkom obradbom, pribavio u Rijeci za 500 kuna.

Pri uhićenju u stanu su pronađena 802 grama marihuane, 158 grama hašiša, 30 tableta diazepama, precizna mehanička vaga, plinski pištolj i drugi predmeti koji potječu od počinjenja kažnjivih djela.

Također je utvrđeno da je, dok je bio u bijegu, preprodavao marihuanu i hašiš te će protiv Z.Č. i za ta djela biti podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

(Hina) xdsil ymć

Pročitajte više