Uhićen napadač na Bojana Ivoševića, udario ga šakom u glavu

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

SPLITSKA policija uhitila je D.Ž. (24) iz Splita za kojim se tragalo više od 20 dana zbog napada na zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića početkom rujna, javlja Slobodna Dalmacija.

Osumnjičeni za napad i udarac šakom u glavu dogradonačelnika nalazi se u službenim prostorijama Prve policijske postaje gdje će nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

Udario ga šakom u glavu

Podsjetimo, Ivošević je u subotu 3. rujna oko 16 sati napadnut, zbog čega je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog kaznenog djela prijetnje.

"Ovog vikenda nakon što sam izašao iz izolacije u kući do moje trajala je galama koja je prešla u ženske urlike. Vidio sam da je čovjek nad ženskom osobom i zavikao sam da se prestane derati na nju. Ta osoba koju ne poznajem je istrčala i prišla mi. Nisam reagirao. Udario me šakom u glavu, ja sam rekao da zovem policiju, a on se krenuo udaljavati i pobjegao iz stana", rekao je Ivošević nakon napada.

"Kad je odlazio, uputio mi je prijetnju da on ima policiju u malom prstu i da će mi doći nekad kad se budem najmanje nadao", ispričao je Ivošević. "Problem nasilja nad ženama je velik problem, želimo ga rješavati, a molim ministarstvo da nam pomogne da se u Splitu otvori krizni centar", dodao je.

U bolnicu otišao da se sve dokumentira

Kaže da je nakon nemilog događaja podnio kaznenu prijavu, a otišao je i u bolnicu da se sve dokumentira. Ivošević navodi da je kasnije od susjeda doznao da ovo nije prvi put da ova osoba zlostavlja ženu.

"Molim državne institucije da reagiraju, a sve žene koje trpe nasilje molim da se informiraju o programima ministarstva i udrugama i da se ohrabre i udalje se od nasilnika", poručio je splitski dogradonačelnik.

"Nikad nisam imao policijsku zaštitu, hoće li to raditi, ne znam. Ne bojim se nikoga u ovom gradu. Ovo čak nije imalo veze s mojim poslom, ovo se može dogoditi svakome. Nemojte zatvarati oči", poručio je Ivošević. Kaže da se sve odigralo u dvije minute pa je poslao poruku građanima. "Uvijek zovite policiju."

Nakon napada se javila i policija

Napad se dogodio na Kruševića gumnu u samom središtu grada, a nakon okršaja u kojem je Ivošević dobio udarac u glavu pozvana je policija, dok je napadač pobjegao. Liječnici KBC-a Split utvrdili su da je zamjenik gradonačelnika zadobio lakše tjelesne ozljede.

Splitska je policija potvrdila da su policijski službenici u subotu zaprimili dojavu da je u Splitu fizički napadnut 32-godišnjak kojeg su izlaskom na mjesto događaja zatekli dok se napadač udaljio. Napadnuti muškarac je, kažu u policiji, pristupio u nadležnu policijsku postaju te podnio kaznenu prijavu za prijetnju. 

"U bolnici je zatražio liječničku pomoć te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda u predjelu glave. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je potraga za osobom koja se dovodi u vezu s napadom", kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Pročitajte više

 

Pročitajte više