Uhićen novinar BBC-ja koji je ugušio ljubavnika

BRITANSKA policija je u srijedu uhitila BBC-jeva voditelja Raya Goslinga zbog ubojstva terminalno bolesnog ljubavnika.

Veteran BBC-jevih dokumentaraca je u ponedjeljak u intervjuu priznao da je ljubavnika oboljelog od AIDS-a ugušio jastukom. Priznanje je započeo rekavši da je možda došlo vrijeme da javnosti otkrije tajnu koju čuva već dugo vremena. "Jednom sam nekoga ubio", priznao je.

Nagrađivani 70-godišnji autor dokumentaraca i aktivist za prava homoseksualaca rekao je da je to bio čin milosrđa i da mu nije žao.

"Bio je mlad momak, bili smo ljubavnici i imao je AIDS. Liječnici su rekli da mu ne mogu pomoći, a on je trpio neizdržive bolove. Zamolio sam liječnika da nas nakratko ostavi same i tada sam ga ugušio jastukom. Kada se liječnik vratio, rekao sam mu da je preminuo, a on nije ništa pitao", ispričao je.

S ljubavnikom se dogovorio za takvo rješenje

"Teško je gledati nekoga koga voliš kako pati. Mi smo se dogovorili za takvo rješenje u slučaju da se bol pojača i nitko mu ne može pomoći. Strašna je stvar znati što moraš napraviti u takvom trenutku", rekao je.

Glasnogovornik BBC-ja rekao je da je Gosling svjestan posljedica svoje izjave te da nije otkrio identitet svog ljubavnika pa BBC nije uspio kontaktirati članove njegove obitelji. Naime, Gosling je odbio otkriti identitet ljubavnika, kao i vrijeme događaja. Britanski zakon za pomaganje u samoubojstvu propisuje kaznu do 14 godina zatvora.

Pročitajte više