Uhićen sin bivšeg šefa POA-e, našli mu marihuanu, vagu i 40.000 kuna

ZAGREBAČKA policija prekjučer je uhitila 23-godišnjaka kojem su pronašli 46.5 grama marihuane, vagu i oko 40.000 kuna.

Policija sumnja da je mladić nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Jaruna, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na nezakonitom tržištu.

Pretragom stana na Jarunu našli su travu pakiranu u dva omota, digitalnu vagu i predmete za pakiranje s tragovima droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge. Osumnjičeni 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Jutarnji list doznaje kako se radi o Josipu Podbevšeku, sinu bivšeg šefa Protuobavještajne agencije (POA) Joška Podbevšeka. Policiji se pravdao kako konzumira travu i ovisan je o njoj, ali da je drogu nije preprodavao.

Mladi Podbevšek lani se nagodio sa zagrebačkim tužiteljstvom na 11 mjeseci rada za opće dobro jer je uhićen na Vrbiku sa 750 grama marihuane. Izbjegao je sudski postupak jer je tužiteljstvu na kraju priznao da je prodavao drogu kako bi si poboljšao financijsku situaciju. Umjesto zatvorske kazne ishodio je dobrotvorni rad. 

Pročitajte više