Uhićen "srpski Fritzl": Kćeri silovao, ženu premlaćivao da ga ne bi odala policiji

NAKON višesatne potjere u ponedjeljak navečer je u Srbiji, u Ropočevu pokraj Sopota, uhićen "srpski Fritzl" - 45-godišnji Radoslav Jovičić Krivi, kojeg se tereti da je seksualno zlostavljao svoje dvije kćeri, 16-godišnjakinju i 19-godišnjakinju. Jedna od djevojaka je gluhonijema, a Jovičića 52-godišnja supruga Edina zbog straha nije prijavila policiji. Slučaj je, prema pisanju Pressa, policiji prijavio jedan od mještana Ropočeva.

"Nakon prijave da se u obiteljskoj kući Jovičića u Ropočevu događaju `čudne` stvari, policijska patrola je otišla na mjesto događaja. U kući inače živi Radoslav sa suprugom Edinom i četiri kćeri, a u zajednici sa njima stanuje i njihov 20-godišnji sin sa obitelji. Kad su policajci stigli u kuću, zatekli su samo Jovičićevu suprugu Edinu, koja je imala podljeve na licu, jer ju je on pretukao. Zbog nasilničkog ponašanja i sumnje da je zlostavljao dvije starije kćeri, policija se dala u potragu za njim, ali je on od susjeda saznao da ga je policija tražila. Zbog toga je bježao i skrivao se. Supruga Edina surađuje s istražiteljima i ona nam je, nažalost, potvrdila sumnju da je Radoslav, koji je sklon nasilničkom ponašanju, seksualno zlostavljao dvije starije kćeri. Obje djevojke bile su u Beogradu na ginekološkom pregledu, koji je potvrdio da više nisu nevine. 19-godišnja, starija kćer, koja je gluhonijema, potvrdila nam je da ju je otac silovao. To nam je potvrdila i majka, koja je izjavila da nije smjela prijaviti supruga jer se bojala da će je ubiti", navode u policiji te dodaju kako 16-godišnjakinja odbija suradnju i negira izjave majke i sestre. Djevojka tvrdi da je otac nije napastovao te da njena majka i starija sestra lažu.

Mještani Ropočeva su ispričali da je Jovičić često pijan i da tada tuče suprugu, kao i da je svima bilo sumnjivo njegovo ponašanje prema kćeri koja ima 16 godina. "Ne znam tko ga je prijavio. On je dosta pio i lunjao po selu, nikada ništa nije radio. Petero djece ima, kćeri imaju 19, 16, 14 i 12 godina, a najstariji je sin, koji ima 20 godina i već je oženjen i ima dvoje djece. Žena, sin i najstarija kćer su ih sve uzdržavali. Mislim da nikada nije tukao djecu, ali je zato ženu Edinu često prebijao. Odavno se pričalo da Krivi siluje svoje kćeri. Da je prvo to radio najstarijoj kćeri jer je gluhonijema i ne može nikome ispričati što se dogodilo. Kasnije je počeo zlostavljati mlađu kćer. Priča se po selu i da je Edina njega i mlađu kćer zatekla u kući tijekom odnosa i da ju je on tada krvnički pretukao", ispričao je jedan od mještana Ropočeva.

Pročitajte više