Uhićen trojac koji je opljačkao 21 trgovinu i sportsku kladionicu

ZAGREBAČKA policija uhitila je trojicu mladića koji su priznali da su u zadnja dva mjeseca opljačkali 21 trgovinu i sportsku kladionicu, iz kojih su, kako se procjenjuje, odnijeli oko 165 tisuća kuna.

Policija je danas izvijestila da je riječ o mladićima u dobi od 19, 25 i 26 godina, koji su od kraja rujna do početka prosinca opljčkali 12 trgovina Konzuma te devet sportskih kladionica.

Zadnji "pothvat" bila im je kladionica "Žderić" na Črnomercu, koju su opljačkali prije tri dana, ali ih je pri bijegu primijetio jedan građanin i policiji dojavio registracijsku oznaku automobila kojim su bježali.

Policija je pokrenula potragu, te je automobil primijećen u Dubravi gdje je blokirano cijelo područje. Ubrzo zatim automobil je zaustavljen, a u njemu su bili 25-godišnjak i 26-godišnjak koji su uhićeni.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je u posljednjoj pljački sudjelovao i 19-godišnjak, koji je također uhićen.

Policija je spomenuti trojac povezala s nizom razbojstava u Konzumovim trgovinama, pa je provela opsežnu istragu u tom smjeru koja je rezultirala pronalaskom dijela opljačkanog novca.

Nakon toga su mladići pokazali gdje su sakrili maske i plinski pištolj koje su koristili u pljačkama, te priznali i opisali veći broj razbojstava.

Utvrđeno je da su 12 razbojstava počinili na području Maksimira, pet na području Dubrave, dva na Črnomercu te po jedno razbojstvo u Novom Zagrebu i na Trnju.


Razbojstva su činili po uhodanom planu - 19-godišnjak je ulazio u trgovinu ili kladionicu, te, kada su zaposlenici ostali sami, izašao van i pozvao starije "partnere" koji bi, maskirani kapama s prorezima za oči i uz prijetnju plinskim pištoljem, uzimali novac.

Temeljem sudske tjeralice, 25-godišnjak je pritvoren u remetinečkom zatvoru, a 26-godišnjak i 19-godišnjak u istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda.

Sva trojica od ranije su poznati policiji kao počinitelji imovinskih kaznenih djela (ne i razbojstava) i zlouporabe droga, a policiji su izjavili da su opljačkani novac trošili na drogu i izlaske.

Foto: Arhiva

Pročitajte više