Uhićen zamjenik direktora Interpola za BiH

ZAMJENIK direktora ureda Interpola za Bosnu i Hercegovinu Asim Fazlić uhićen je pod sumnjom da je zloporabio službeni položaj i odavao povjerljive informacije, potvrdilo je u četvrtak Tužiteljstvo BiH.

Ovu informaciju ranije je objavio sarajevski "Dnevni avaz" pozivajući se na neimenovane službene izvore.

Prema navodima Tužiteljstva BiH Fazlić kojega su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH uhitili 4. veljače u Sarajevu, priveden je po nalogu posebnog odjela za borbu protiv organiziranog i gospodarskog kriminala i korupcije.

Zamjenik direktora ureda Interpola za BiH pod policijskom je istragom zbog sumnje da je odavao povjerljive podatke kojima je raspolagao zahvaljujući službenom položaju.

Njega će ispitati državni tužitelj a istraga će se nastaviti, navelo je Tužiteljstvo BiH.

Prema izvorima "Avaza", ovaj visoki bosanskohercegovački policijski dužnosnik odavao je informacije osobama za kojima su raspisivane tjeralice. Pretpostavlja se kako je kao protuuslugu za omogućavanje bijega kriminalcima Fazlić dobivao visoke novčane nagrade.

On je navodno identificiran kao osoba odgovorna za skrivanje tjeralica raspisanih za odgovornima za podmetanje eksplozivne naprave koja je prije dva tjedna usmrtila Taiba Torlakovića povezanog s organiziranim kriminalom.

Pročitajte više