Uhićena dva kriminalca. Ucjenjivali obitelj Schumachera, tražili 15 milijuna eura

Foto: EPA

Dva kriminalca su pokušala iznuditi veliku svotu novca od obitelji Michaela Schumachera, ali su uhićeni prije primopredaje novca, priopćilo je državno odvjetništvo u zapadnonjemačkom Wuppertalu.

"Dvojica osumnjičenih iz Wuppertala su obitelj Michaela Schumachera htjela ucijeniti za velike svote novca, tvrdeći da su posjedu materijala za koji obitelj ne želi da se objavi", priopćilo je državno odvjetništvo u Wuppertalu.

Osumnjičenici, koji su uhićeni još prošlog tjedna, zaprijetili su da će, ako obitelj ne isplati novac, materijale objaviti na darknetu, skrivenoj razini interneta. Riječ je o ocu (53) i sinu (30) kojima je već izrečena uvjetna kazna zbog drugog kaznenog djela. Dnevnik Bild navodi kako su osumnjičenici od obitelji Schumacher htjeli iznuditi 15 milijuna eura.

U priopćenju odvjetništva se navodi kako su istražitelji do osumnjičenih došli korištenjem "tehničkih mjera" kojima je otkriveno otkuda počinitelji djeluju. Godine 2017. već se dogodio pokušaj ucjene obitelji Schumacher, a tada je na uvjetnu kaznu osuđen jedan 25-godišnjak.

Bivši višestruki svjetski prvak Formule 1 Michael Schumacher zadobio je teške ozljede glave na skijanju 2013. i od tada se vrlo malo zna o njegovu zdravstvenom stanju  Obitelj snažno brani njegovu privatnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.