Uhićena vlasnica swingerskog kluba, ali zbog brutalnog premlaćivanja Talijana

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Đurđica M. (41) i Krešimir I. (56) od četvrtka navečer su kod pritvorskog nadzornika pulske policije, ali ne zbog događaja od 2. rujna ove godine kad su brutalno premlatili i opljačkali Brunu Plišu, sina odvjetnika Miroslava Pliše, već zbog toga što su 20. srpnja oko 3 sata, također ispred Anaconda swinger kluba na rovinjskoj cesti za Valaltu-LIm 12, pretukli 61-godišnjeg Talijana Maurizija P. koji je također bio gost navedenog kluba, javlja Jutarnji.

Ovako je to priopćila istarska policija. "Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 56-godišnjak i 41-godišnjakinja počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda.

Osumnjičene se tereti da su 20. srpnja oko 3 sata, ispred objekta na Cesti za Valaltu, fizički napali 61-godišnjeg talijanskog državljanina koji se požalio na ponašanje jednog od djelatnika objekta. Ozlijeđeni muškarac zatražio je liječničku pomoć u Rovinju, a potom i u Italiji te je policija u rujnu zaprimila prijavu oštećenog i liječničku dokumentaciju iz koje je vidljivo kako je muškarac zadobio teže tjelesne ozljede.

Policijski službenici uhitili su 56-godišnjaka i 41-godišnjakinju te su ih po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 7. rujna u večernjim satima, priveli u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske", objavila je istarska policija.

Sve je počelo kad je talijanski gost pretučen nakon što se požalio na ponašanje jednog djelatnika noćnog kluba. Liječničku pomoć zatražio je u Rovinju, a taj je događaj okvalificiran kao remećenje javnog reda i mira.

No Maurizio je po povratku u Italiju ponovno zatražio liječničku pomoć gdje je ustanovljeno da je teško ozlijeđen, a posljedica batina koje je "popio" pred klubom bila je da su mu u glavu morali ugraditi metalnu pločicu. Onda je angažirao odvjetnika iz Hrvatske i poslao liječničku dokumentaciju, a to je dovelo do uhićenja.

Pročitajte više