Uhićeni direktor u Ini kojeg terete za brutalnu pljačku je član HDZ-a

Jurica Galoic/PIXSELL

DAMIR Škugor, direktor Inina Sektora za trgovinu prirodnim plinom, koji je pod sumnjom USKOK-a da je oštetio Inu za iznos koji se približava milijardi kuna, šokirat će vas - član je HDZ-a.

Član HDZ-a je od 2006. godine. Nije bio u najvišim tijelima stranke, a pripada Područnoj organizaciji Maksimir. 

Iz zagrebačkog HDZ-a poručili su kako će pokrenuti postupak protiv Damira Škugora pred onime nečime što se zove Sud časti HDZ-a. 

Damir Škugor, direktor u Ini koji je, kako vjeruju istražitelji, omogućio prodaju plina Josipu Šurjaku i Goranu Husiću ispod svake cijene da bi ga oni potom preprodali višestruko skuplje, čime je nastala šteta koja se vrti oko čak milijardu kuna, ispitan je u USKOK-u. Iznosio je obranu i tvrdio je da nije kriv. Uskoro bi trebala biti poznato hoće li za njega i ostale suosumnjičenike tražiti istražni zatvor i hoće li ga sudac istrage odobriti. 

Golema pljačka otkrivena je tako što je na bankovnom računu oca Damira Škugora, umirovljenika koji uzgaja masline, pronađeno blizu 500 milijuna kuna. 

Oko petero uhićenih zbog sumnje u pranje novca i zlouporabe u trgovini prirodnim plinom blokirano je oko 800 milijuna kuna.

 

 

Pročitajte više