Uhićeni Dumbovićev sin, ravnateljica bolnice u Popovači i počasni konzul Moldavije

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

Na području Popovače, Petrinje i Zagreba jučer i danas uhićene su tri osobe zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te kaznenog djela utaje poreza ili carine.

Lokalni portal Sisak.info doznaje da je riječ o dr. Marini Kovač, aktualnoj ravnateljici Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, zatim Darku Dumboviću, vlasniku tvrtke Titan Commerce i sinu bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, te Emilu Soleničkom, koji je vlasnik tvrtke Sole Commerce d.o.o. iz Zagreba i počasni konzul Republike Moldavije.

O svemu se oglasila Policijska uprava sisačko-moslavačka:

Osumnjičeni za kaznena djela u postupcima javne nabave

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku, dovršili kriminalističko istraživanje nad odgovornom osobom (starosti 61 godinu) javne ustanove s područja Popovače te dvije odgovorne osobe (starosti 42 i 56 godina) trgovačkih društava s područja Petrinje i Zagreba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, kao i kaznenog djela utaja poreza ili carine.

Njih se sumnjiči da su kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave.

Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojom je oštećena javna ustanova.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku", objavili su u priopćenju.

Pročitajte više