Uhićeni Horvat član je SDP-a. Izašao je iz pritvora: "Nisam kriv"

UHIĆENI vlasnik tvrtke Tehnix Đuro Horvat danas je pušten iz pritvora. Za njega istražitelji nisu zatražili određivanje istražnog zatvora, za ostalo četvero kazneno prijavljenih jesu, a odluka oko toga bit će donesena poslije 13 sati na Županijskom sudu u Zagrebu.

Zatvor je zatražen za bivšu pročelnicu riječkog gradskog Odjela za komunalni sustav Irenu Miličević, njenog suradnika Eddyja Ropca, direktoricu riječke Čistoće Jasnu Kukuljan i Darka Žagara iz čakovečke tvrtke Žagar, koji su također kazneno prijavljeni zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Horvat je iz pritvora izašao u pratnji odvjetnika, s kojim će nastaviti sastanak. Pretpostavlja se da će ići kući, a N1 piše da će možda i kod doktora zbog narušenog zdravstvenog stanja.

"Nismo ništa krivi, to je naš patent, svjetski patent, nismo ništa krivi", poručio je Horvat.

Horvat suspendiran iz SDP-a

Vlasnik međimurske tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca Đuro Horvat, koji je uhićen zbog malverzacija s novcem EU fondova pri izgradnji riječke sortirnice otpada, član je SDP-a i bit će suspendiran do okončanja postupka, potvrđeno je u srijedu iz središnjice SDP-a.

To je u SDP-u uobičajena procedura u kojoj se, u situacijama kao što je ova u kojoj se našao vlasnik Tehnixa, članovi suspendiraju do okončanja postupka, a ako budu oslobođeni krivnje, vraćaju se u stranku.

Ako, pak, budu osuđeni, izbacuje ih se iz stranke.

Pročitajte više