Uhićeni međimurski kradljivci pizza

BIZARNE pljačke dostavljača pizza izvodila su dva mladića iz Strahoninca kod kojih su pronađeni i pajser, kapa s prorezima i rukavice koje su koristili u svojim krađama.

Jedan od mladića je iz ruku dostavljača pizza u ponedjeljak oko 23 sata ukrali četiri slasna obroka vrijedna 116 kuna. No, dostavljač se nije dao te je potrčao za lopovom i uhvatio ga pa oborio na tlo. U tom trenutku pojavio se i drugi pljačkaš koji je prema 19-godišnjem dostavljaču zamahnuo nepoznatim predmetom, ali mladić se uspio izmaknuti. Nakon toga su pljačkaši pobjegli sa pizzama. Policija je pronašla 19-godišnjaka te je u njegovom popisu poziva pronašla broj od pizzerije "Proventus" čiji dostavljač je opljačkan. U dvorištu Osnovne škole Strahoninec pronađene su kartonske kutije u kojima su pizze bile.

Tijekom kriminalističke obrade policajci su ove pljačkaše povezali sa još jednim napadom u listopadu kada je jedan od njih dostavljačici pizzerije "Uno" istrgnuo jednu kutiju iz ruke te su se obojica bacila u bijeg. Protiv obojice će biti podnesene kaznen prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Pročitajte više