Uhićeni "pohlepni" poreznici: Uzeli oko 270 tisuća kuna mita kako ne bi radili svoj posao

TRI UHIĆENE osobe u akciji "Pohlepa" osječkih policajaca sumnjiče se da su kao zaposlenici Područnog ureda Osijek Porezne uprave zlouporabili svoj položaj te  uzeli mito kako ne bi obavili svoj posao, priopćila je Policijska uprava osječko-baranjska.

Prvog uhićenog je prijavio poduzetnik s područja Osječko-baranjske županije, a on je kao zaposlenik u poreznoj upravi tražio mito od 200 tisuća kuna kako ne bi prijavio obvezu plaćanja poreza koje treba platiti za kupnju i daljnju prodaju kuće. Tu prodaju obavljao je sin poduzetnika koji je poreznika prijavio. Na kraju je veći dio od tih 200 tisuća kuna porezniku isplaćen na način da je poduzetnik obavio neke radove na njegovoj obiteljskoj kući.

Uzeli 10 tisuća eura da ne prijave nepravilnosti u poslovanju tvrtke

Drugih dvoje poreznika se sumnjiči da su uzeli 10 tisuća eura kako ne bi prijavili nepravilnosti u jednoj tvrtki zbog koje bi vlasnik trebao platiti određenu kaznu. Jučer su od poduzetnika primili tih 10 tisuća eura nakon čega ih je uhitila policija.

Optuženima su pregledane kuće i stanovi te mjesta na kojima rade u Poreznoj upravi. Oduzet im je i novac za koji se sumnja da su uzeli u ovim djelima. U ovoj akciji sudjelovali su uz policiju i USKOK, Sigurnosno obavještajna agencija i Porezna uprava, a cijelo praćenje tri sumnjivca je trajalo od ožujka ove godine. Oni će nakon dovršene kriminalističke obrade biti odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više