Uhićeni za pljačku dubrovačke zračne luke su otac i sin. Oca policija dobro zna

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

DUBROVAČKA policija uhitila je dvije osobe koje se dovode u vezu sa slučajem oružane pljačke u dubrovačkoj Zračnoj luci.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, radi se o ocu i sinu s područja Konavala, Antunu K. i Antoniju K.

Bogat policijski dosje

Osumnjičeni Antun K. otprije je poznat policiji. Našao se na tjeralici nakon što je u travnju 2006. godine prouzročio prometnu nesreću kod Čapljine u kojoj je poginulo pet osoba, a među njima i dvojica interventnih policajaca.

Iako je tada i sam bio teže ozlijeđen, pobjegao je s odjela kirurgije mostarske bolnice, stoga je za njim tada organizirana potjera. On se za to vrijeme vratio u Konavle i, kako su tada govorili mještani, radio kao taksist.

Poznat policiji i zbog krađe i napada na policajca kojem je pregazio nogu

Predmetom policijskih istraga bio je i godinu ranije, kao jedan od glavnih osumnjičenih za krijumčarenje auta na dubrovačkom području. Iz policije su tada izvijestili kako je utvrđeno kako je 19 hrvatskih državljana, uglavnom s dubrovačkog područja, nabavom ukradenih vozila iz Hrvatske i inozemstva, navodno BiH, te krivotvorenjem dokumentacije za njihovu daljnju prodaju počinilo štetu od 3,5 milijuna kuna. 

Policiji je poznat i po tome što je 2007. godine skuterom nasrnuo na policajca koji ga je zaustavio zbog prekršaja i pregazio mu nogu. Pretresom njegove kuće kasnije je pronađena i marihuana.

Uhićen i zbog sumnje na gospodarski kriminal. Sad je sa sinom izveo pljačku?

Uhićen je i 2008. godine pod sumnjom za gospodarski kriminal tj. kako je u razdoblju od 2004. do 2007. godine kao odgovorna osoba u poduzeću Kruna utajio porez, zlorabio ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorio službene isprave.

Podsjetimo, dvojica muškaraca opljačkala su u ponedjeljak u Zračnoj luci Dubrovnik zaštitare s utrškom zračne luke nakon što su se s njima hrvali pa su motociklom pobjegli u nepoznatom smjeru.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o utršku Zračne luke Dubrovnik od proteklog vikenda, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik. 

Pročitajte više