Uhićeno pet osoba povezanih s pokoljem obitelji Đokić, pronađen i DNK na vreći novca

Screenshot: MUP Srbije/YouTube

GORAN DŽONIĆ, osumnjičeni za ubojstvo obitelji Đokić, policiji je odao imena svojih pomagača, piše Blic.

Nakon njegove izjave policiji uhićeno je još pet muškaraca, među kojima i sin samog Džonića.

Dvojica privedenih su braća Konstantin i Kostadin Milošević, u selu Moravac poznatiji kao Jojke, dok je treći muškarac Marko Momčilović iz Žitkovca, bivši zaposlenik MUP-a iz Beograda koji je bio u zatvoru zbog razbojništva nakon čega mu je oduzeta dozvola za rad. Četvrti je, piše Blic, D.M. iz Ozrena.

 

Prijetili mu i ucjenjivali ga?

Tabloid Objektiv piše da se sumnja da je uhićena petorka iskoristila Gorana Džonića jer je bio blizak s obitelji Đokić.

Navodno su mu prijetili i ucjenjivali ga.

Najnovija vijest jest da je među uhićenima sin Gorana Džonića, dodaje Blic. Svi su uhićeni u Nišu, a Džonićev sin je bio vatrogasac kao i njegov otac. Drugi sin Gorana Džonića radi u vojsci.

Blic je snimio uhićenje dvojice od navedenih pet muškaraca, a uhvaćeni su u brzoj akciji u skupocjenom automobilu marke Porsche Cayenne.

Blic: Na vreći zakopanog novca pronađen DNK

Na hrpi novca i platnenoj vreći koji su iskopani u dvorištu jednog od sinova Gorana Džonića, osumnjičenog za otmicu i brutalan pokolj obitelji Đokić - Gorana, Gordane i Lidije, forenzičkom analizom utvrđeni su DNK tragovi ubojice i ubijenog Gorana Đokića, piše Blic.

To bi mogao biti ključan materijalni dokaz u istrazi ovog slučaja. Postojanje DNK dokaza osumnjičenog za ubojstvo i žrtve na novcu praktički povezuje ubojicu s novcem i dokazuje da je motiv ubojstva bila pohlepa, dodaje Blic.

Pokolj je, navodno, unaprijed isplanirao

Osumnjičeni za ubojstvo je, navodi Blic, sve unaprijed isplanirao.

Đokiće je presreo na skuteru 26. rujna oko ponoći, kad se obitelj automobilom vraćala u Aleksinac s večere na kojoj su bili kod majke Gorana Đokića u Moravcu. Još uvijek se ne zna je li ih na neki način namamio da ga prate do zabačenog dijela na području sela Moravac ili ih je tamo odveo pod prijetnjom pištoljem.

Prvo pucao u suprugu, potom u kćer i na kraju u bratića

Blic neslužbeno doznaje da je ubojstvo počinjeno na krajnje brutalan način. Ubojica je, navodi taj list, prvo ubio Gordanu Đokić s dva hica - jednim u grudi, a drugim u glavu - i to pred očima njezine kćeri Lidije i supruga Gorana. Potom je ubio i Lidiju te na kraju svog bratića Gorana.

Nakon što ih je ubio, tijela obitelji Đokić je polio benzinom, koji je tu ranije donio i pripremio, a onda ih zapalio. Kada su tijela izgorjela gotovo do neprepoznatljivosti, odvukao ih je do grmlja, prekrio ih granama i tamo ostavio.

"Ubojstvo je očito dugo pripremano"

O privođenju je izjavu dao srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

 

"Ubojstvo obitelji Đokić je zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano. Zahvaljujući upornom i samoprijegornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odjela, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužiteljstva u Aleksincu i Višeg javnog tužiteljstva u Nišu, uspjeli smo doći do jedne osobe za koju osnovano sumnjamo da je sudjelovao u monstruoznom ubojstvu obitelji Đokić", izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Pronašli veću količinu novca koja je pripadala ubijenoj obitelji

Vulin je naglasio da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj obitelji, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, "bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubojstva", navodi se u priopćenju MUP-a Srbije.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je sudjelovao u počinjenju kaznenog djela teškog ubojstva.

Što se dogodilo Đokićima?

Podsjetimo, Đokići su posljednji put viđeni u noći između subote i nedjelje, 26. na 27. rujna, kada su iz sela Moravac, gdje su bili kod majke Gorana Đokića na večeri, krenuli put Aleksinca u kojem žive. Njihov Volkswagen Passat crne boje snimila je nadzorna kamera na praonici, kod mosta u Žitkovcu, i od tog trenutka im se gubi svaki trag.

Pročitajte više