Uhvaćen Ivan Matković na kojeg je policija prije dva tjedna pucala u središtu Splita

IVAN MATKOVIĆ, sin propalog javnog bilježnika Tome Matkovića i brat prije dvije i po godine ubijenog Lovela Matkovića, napokon je dopao šaka policiji. Tražili su ga još od srpnja nakon što im je umakao na splitskoj Zenti, ostavivši 10 grama marihuane u svom BMW-u, te pit bula koji je napao policajce.

U BMW-u ostavio 10 grama trave i opasnog pit bula

Matkovića je s dva prijatelja jučer oko 16.15 sati u ulici Fausta Vrančića uočio policajac. Pokušao ga je uhititi, no u tome su ga spriječili Matkovićevi kompanjoni Tomislav Čavka i Jure Brekalo. Pobjegao je u obližnju zgradu, te vratima udario policajca. Sklonio se u Čavkin stan, no brzo je uhićen i odveden u postaju na obradu. Policija je uhitila i Čavku, Brekalo se sam naknadno prijavio.

Matkovića su tražili i zbog udaranja policajca automobilom prije dva tjedna. Sreli su ga u središtu Splitu, kod Biskupove palače. On se, međutim, zaključao u Peugeot kabriolet, te naglo stisnuo gas. Vozilom je lakše ozlijedio policajca. Premda su pucali za njim, uspio je pobjeći.

Policija ga tražila cijeli dan, a on se pojavio na sudu i odšetao slobodan!

Prava komedija odigrala se jutro poslije. Nakon cjelonoćne potrage pronašli su kabriolet ostavljen na Gripama, prebacili ga u krug Policijske uprave. Otprilike u isto vrijeme, Matković se s braniteljem Željkom Lubinom pojavio na već zakazanom ročištu kod suca Mlađana Prvana, ni sto metara dalje u Palači pravde.

Sudac Prvan nije znao da je policija večer prije za njim pucala u centru Splita. Ništa o tome nije znao ni uredujući tužitelj, pa je nakon iskaza o marihuani na Zenti, Matković odšetao slobodan sa suda. A sucu Prvanu nije puno rekao o travi. Branio se šutnjom.

Tata Matković propao je zbog enormnog duga poreznoj upravi. Javnobilježnički ured zatvorila mu je tadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt. Brat Lovel ubijen je sa svojim prijateljem Marinom Vukšićem na parkingu kod kafića Pamela. Cijeli okvir kalašnjikova u njih je sasuo 19-godišnji Mate Vukušić, kojeg su maltretirali i reketarili.

Pročitajte više